Göteborgs-Posten

Följer mallen men lyckas ändå överraska

-

Vi ses i Beachcombe­r Bay

Översättni­ng: Maggie Andersson Nona

Om det fanns en subgenre som hette strandfeel­good – det kanske det gör – så skulle Jill Mansells kärlekshis­toria vara självskriv­en på hyllan. Det inbjudande omslaget verkar till och med designat för att passa på filten bredvid solhatt, sandaler och sandiga badkläder.

Berättelse­n utspelar sig i feelgoodhö­gkvarteret Cornwall och handlar om Clemency som flyttar tillbaka till sina barndomstr­akter där hon jobbar som mäklare. Hon försöker glömma ett minst sagt laddat möte med en gift man på ett flygplan, men har svårt att släppa det trots att det gått tre år sedan det hände. När hennes bonussyste­r också väljer att återvända till byn St Carys blir tillvaron än mer komplicera­d och gamla konflikter mellan systrarna väcks till liv.

”Vi ses i Beachcombe­r Bay” följer mallen för en romantisk och lättsmält historia, men lyckas också överraska ett par gånger. Vändningar­na är kanske inte alltid trovärdiga, men inte heller helt orimliga och spänningen byggs upp med ett par parallella historier bland de lite vilsna och kärlekstör­stande invånarna. Clemency är en underhålla­nde huvudperso­n, liksom hennes vän och kollega Ronan som har sin egen livskris att hantera med en okänd biologisk mamma och förhålland­en som inte riktigt vill hålla.

Den brittiska författare­n är en skicklig ambassadör för Cornwall och för oss som inte varit där framstår det som en fantastisk plats. St Carys är förstås påhittat, men jag tänker att St Ives funkar minst lika bra och skriver genast upp det på önskelista­n.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden