Göteborgs-Posten

Millen efterlyser bättre skärpa i straffområ­dena

- Filip Mitrovic filip.mitrovic@gp.se

Sju insläppta mål och tre poäng på tre matcher. Öis inledning på säsongen har lämnat mycket mer att önska. Ingen vet det bättre än tränare Keith Millen, som haft en hel träningsve­cka på sig att rätta till problemen. – Det handlar mindre om drastiska förändring­ar och mer om inställnin­g och detaljer.

Keith Millens Öis inledde säsongen starkt med en sent avgörande mot Ljungskile på bortaplan, när kapten Daniel Paulson avgjorde med ett drömmål i slutminute­rna.

Men sedan dess har det gått tyngre. Två omgångar med noll mål framåt och fem mål i baken betyder att tränare Keith Millen fått ta sig en funderare inför dagens match mot tabelljumb­on AFC Eskilstuna.

– Vi har pratat om alla tre matcher. Spelet har stundtals flutit på bra, men vi har inte försvarat vårt straffområ­de tillräckli­gt väl. Samtidigt så har vi inte varit så aggressiva som vi borde i motståndar­nas straffområ­de.

Två sextonmete­rsområden. Ett på offensiv planhalva, ett på defensiv. Enligt Keith Millen är det här som problemen finns, och även här som fokus legat den senaste veckan.

– Det börjar med spelarnas inställnin­g. Attityden i att vilja försvara och viljan att ta sig i offensivt straffområ­de. Vi vill vara mer solida på egen planhalva och få in fler spelare i den sista tredjedele­n.

Varför har aggressivi­teten och inställnin­gen inte funnits sedan början? kvitto på när man möter annat motstånd.

– Vi har haft denna gruppen i sex månader men det är fortfarand­e bara vår tredje match tillsamman­s. Jag lär mig fortfarand­e om gruppen, och de lär sig också om varandra. Förhoppnin­gsvis så får vi se den aggressivi­teten imorgon.

Millen talar vidare om vad det betyder att få en hel träningsve­cka.

– Det blir en skillnad. Är det match mitt i veckan så har du bara två–tre dagar som då mest handlar om återhämtni­ng. Nu har vi inte haft något så då har vi kunnat prata igenom oss och peka ut vad som behöver förbättras.

Millen berättar vidare att läget i truppen överlag är bra. De enda som saknas inför AFC är Joakim Karlsson som dras med vadproblem och Arvid Sigurdsson som är fortsatt knäskadad.

– Vi har hunnit spela tre matcher nu och den fysiska statusen i laget är fortsatt bra. Vi har fem byten att tillgå så det borde inte vara något problem.

I dag gästas Öis av det enda laget som inlett svagare än de själva – AFC Eskilstuna.

Nyligen nedflyttad­e, och dessutom drabbade av både skador och bekräftade coronafall.

– Det är svårt att klura ut vad det är för lag som kommer hit. Ett lag med mycket kvalitet som haft en turbulent start på säsongen.

– Vi har allt vi behöver veta om AFC, men det handlar mer om oss. Om vi gör det vi ska och är så aggressiva som vi kan vara så är vi en tuff motståndar­e för vem som helst i denna serie.

 ?? Arkivbild: Andreas Sandström ?? Keith Millen har fått ta sig en funderare inför dagens match mot AFC Eskilstuna.
Arkivbild: Andreas Sandström Keith Millen har fått ta sig en funderare inför dagens match mot AFC Eskilstuna.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden