Göteborgs-Posten

Domare stängs av året ut för rasistisk kommentar

-

Den domare som anklagas för att ha riktat en rasistisk kommentar mot Östersunds målvakt Aly Keita förra året stängs av från att döma mer året ut. Det meddelar Svenska fotbollför­bundet (SvFF) på sin hemsida. – Det är ett väldigt olyckligt uttalande, säger SvFF:s generalsek­reterare Håkan Sjöstrand.

”[Domaren] bedyrar att han inte haft några rasistiska avsikter med det han har sagt. Vi har ingen anledning att betvivla detta, men anser ändå att det är ett mycket olämpligt uttalande, och att det måste vara uppenbart att det kan uppfattas som kränkande. Utifrån det som har skett är det inte lämpligt att [domaren] dömer några matcher i förbundsse­rierna under återstoden av 2020.”

Så förklarar Peter Ekström, ordförande i Svenska fotbollför­bundets domarkommi­tté, beslutet om att stänga av den domare som anklagats för att yttrat en rasistisk kommentar mot Aly Keita förra året.

Östersunds­målvakten berättade för några veckor sedan i en podcast att han under en match i fjol fick höra domaren säga: ”Sluta prata. Gå tillbaka till ditt mål så att de kan kasta bananer på dig”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden