Göteborgs-Posten

”En av de bästa avslutarna jag sett”

- Jonathan Larsson jonathan.larsson@gp.se Pelle Strandman Emil Forsberg

2016 var han hela Sveriges skyttekung och har länge varit ett fruktat namn i Göteborgs lägre serier. Nu ska Cornelis Leckborn, 25, skjuta Ahlafors IF kvar i division 2. – Jag har verkligen ingen aning om hur bra serien är. Den kanske är svinbra, säger Leckborn.

Det var dock ett tag sedan Leckborn sist hittade nätet – eller ens spelade match för den delen. Men det är inget som oroar nämnvärt.

– Det ska bli kul! Jag har inte spelat en riktig fotbollsma­tch på typ... vad är det, nio månader kanske?

Formen då?

– Den fysiska formen... den har aldrig varit speciellt bra faktiskt. Spelmässig­t är den helt okej, den är vad den är. Men äh, det känns bra.

25-årige Cornelis Leckborn bränner av ett varmt skratt.

Hur bra koll har du på Sävedalen?

– Jag trodde jag hade lite koll... alltså, jag vet inga spelare, men jag trodde jag hade lite koll på hur de spelar. Men sen fick jag någon förklaring nu på någon träning i veckan och det visade sig att jag hade helt fel. Jag vet inte alls vad som väntar oss riktigt. Leckborn garvar till igen.

– Vi bara kör, helt enkelt!

Det är lätt att skratta igen efter en omtumlande vinter och vår präglat av... ja, coronaviru­sets framfart i världen.

Ahlafors IF, som för första gången sedan 2009 ska spela i division 2, har också haft anledninga­r att hålla sig för skratt. I förra veckan ställdes den tänkta premiären mot Gauthiod in. I stället blir nu dagens seriepremi­är mot Sävedalen klubbens enda match innan ett nytt uppehåll väntar.

– Det blir så otroligt konstigt med en match och sen uppehåll. Jag hoppas grabbarna kan tända till, men det är svårt. Jag tycker synd om dem, faktiskt, suckar tränaren Michel Berntsson-Gonzalez.

Anfallsduo­n Cornelis Leckborn och Robin Eriksson får en viktig uppgift i att skjuta Ahlafors IF kvar i serien.

GP direktsänd­er dagens division 2match mellan Sävedalens IF och Ahlafors IF.

Tid: 13.00

Kommentato­r:

Jonathan Larsson

2017 uppmärksam­made GP Leckborn, då i Kongahälla, när han tillsamman­s med Fredrik Zanjachi stod för hela 107 fullträffa­r. 2016 gjorde han flest mål av alla i hela division 4.

Och tränare Berntsson-Gonzalez intygar att Leckborn bidrar med mer än sitt fruktade målskytte.

– En väldigt skön kille. Sen är det också en av de bästa avslutarna jag sett i mitt liv, säger han och funderar en stund:

– Alltså. Han kan vara lite halvloj större delar av matchen. Många gånger funderar man på att plocka ut honom. Men så blir han kvar och i stället gör han två mål sista tio och avgör. Extremt bra i läget och en jäkla målgörare, säger Berntsson-Gonzalez.

generalsek­reterare på Svenska fotbollför­bundet, står bakom beslutet att stänga av domaren resten av året och påpekar att det inte har någon betydelse om det funnits en rasistisk avsikt med uttalandet eller inte.

– Även om det framgår att det inte finns rasistiska bakomligga­nde orsaker så är det ett väldigt allvarligt och direkt olämpligt sätt att uttrycka sig på. Det står i strid med fotbollens värderinga­r och det gäller oavsett vilka avsikter som han har haft.

 ?? Bild: Thomas Johansson ?? Cornelis leckborn har spottat in mål flera säsonger. Nu ska han göra det även på division 2-nivå.
Bild: Thomas Johansson Cornelis leckborn har spottat in mål flera säsonger. Nu ska han göra det även på division 2-nivå.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden