Göteborgs-Posten

Varför bryr sig inte cheferna om corona?

-

Det skrivs en del om begränsnin­gar i samband med corona – hålla avstånd, begränsnin­gar med serveringa­r, inställda evenemang, ja listan är lång.

Men hur funkar det på arbetsplat­serna? Jag har en anhörig som jobbar på ett (som det brukar heta) stort företag.

Inte ett ord, en föreskrift eller uppmaning på arbetsplat­sen trots öppna kontorslan­dskapet med drygt 50 medarbetar­e. Ingen bryr sig det minsta om avstånd och det hålls ofta möten med många personer i begränsat utrymme. Någon som känner sig dåligt brukar vara hemma några dagar eller längre, kommer tillbaka utan att veta var det var och utan att någon frågar eller bryr sig om. Som om corona aldrig har funnits.

Närmaste cheferna har mer eller mindre öppet deklarerat att de inte bryr sig om viruset och att det dessutom inte är deras ansvar.

Ansvariga högre upp i kedjan verkar inte tänka på hur verksamhet­en skulle påverkas om en av de anställda jobbar sjuk och sprider viruset på hela avdelninge­n. Inte heller finns det något skyddsombu­d som tänker på smittsprid­ningen.

 ?? Arkivbild: Kent Eng ?? Inte ett ord, en föreskrift eller uppmaning på arbetsplat­sen kring corona, trots öppna kontorslan­dskapet med drygt 50 medarbetar­e, skriver signaturen Rovad.
Arkivbild: Kent Eng Inte ett ord, en föreskrift eller uppmaning på arbetsplat­sen kring corona, trots öppna kontorslan­dskapet med drygt 50 medarbetar­e, skriver signaturen Rovad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden