Göteborgs-Posten

Ung kvinna misstänks ha huggits till döds i Majorna

- Peter Linné peter.linne@gp.se Jonna Andersson jonna.andersson@gp.se Ebba Bergström ebba.bergstrom@gp.se

Nyheter: Polis utreder ett misstänkt mord i Majorna. En ung kvinna har, enligt uppgift till GP, knivhuggit­s till döds i en lägenhet. Dådet skedde under den sena torsdagskv­ällen i en lägenhet där flera familjemed­lemmar bor. Offret och den misstänkte gärningsma­nnen är syskon. Vid något tillfälle under kvällen ska det ha uppstått någon typ av bråk – och den unga kvinnan blev huggen. Polisen larmades till Majorna vid 21-tiden och grep den yngre mannen i lägenheten. Mannen förekommer inte i belastning­sregistret, har en egen bostad på en annan plats i Göteborg och är inte skriven på platsen för brottet. Ärendet utreds av regionpoli­sens enhet för brott i nära relation, BiNR.

Göteborg: Polis utreder ett misstänkt mord i Majorna. En ung kvinna har, enligt uppgift till GP, knivhuggit­s till döds i en lägenhet. Hennes bror, en ung man i tonåren, har anhållits. – Det handlar om ett misstänkt brott i relation, säger polisens presstales­person Thomas Fuxborg.

Dådet skedde under den sena torsdagskv­ällen i en lägenhet där flera familjemed­lemmar bor. Offret och den misstänkte gärningsma­nnen är syskon. Vid något tillfälle under kvällen ska det ha uppstått någon typ av bråk – och den unga kvinnan blev huggen i bröstet. Polisen larmades till Majorna vid 21-tiden och grep den yngre mannen i lägenheten.

– Vad för typ av skador kvinnan fått kan jag inte kommentera, säger polisens presstales­person Thomas Fuxborg.

Enligt uppgifter till GP ska kvinnan ha knivhuggit­s till döds.

Den yngre mannen är i nuläget ensam om att vara misstänkt i ärendet som rubriceras som mord alternativ­t dråp. Han är nu anhållen, på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen förekommer inte i belastning­sregistret, har en egen bostad på en annan plats i Göteborg och är inte skriven på platsen för brottet. Vad som orsakade bråket i lägenheten i Majorna vet inte polisen.

Ser ni något motiv eller förklaring?

– Inte ännu, svarar kammaråkla­gare Lotta Nielsen, som leder utredninge­n.

Hon tillägger:

– Det har funnits en del folk i lägenheten. Vi kommer genomföra åtskilliga förhör.

Enligt åklagaren handlar det om ett mycket känsligt ärende, där våldet utövats inom en familj.

Ärendet utreds av regionpoli­sens enhet för brott i nära relation, BiNR.

När GP anlände till platsen på fredag förmiddag var nästan alla spår av händelsen borta. Inga poliser eller avspärrnin­gar var kvar och inne på gården såg det ut som vilken vårdag som helst. Flera av grannarna som GP pratade med hade inte hört talas om vad som hänt. När de fick veta att en person dött blev de förvånade och såg bestörta ut. Flera sade att området är lugnt och att den här sortens saker inte sker där.

Under torsdagskv­ällen var det en stor polisinsat­s på gatan utanför. Enligt en granne var det sju polisbilar, varv två piketbilar. Ytterligar­e en granne, Nancy, säger att det var poliser, ambulans och räddningst­jänst. Hon sov under majoritete­n av händelsen men såg en räddnings tjänstbils om stod kvar senare under kvällen.

– Jag såg inte så mycket men min familj sa att de såg en massa polis och flera ambulanser, säger hon.

Även Mats, ännu en granne, säger att det var gott om blåljus på plats.

– I mina ögon var det mycket i alla fall, säger Mats.

Han var hemma när den unga kvinnan togs ut ur huset.

– Jag såg en skadad kvinna som kom ut och en ung man i handfängse­l, säger han.

– Det är verkligen hemskt, säger han om händelsen.

Nancy säger att hennes familj såg den unge mannen efter att han gripits av polis och senare även mamman som följde med tillsamman­s med två små barn.

På fredagsför­middagen kom en man och tejpade fast ett A4 på trappstege­n upp till porten. ”Vila i frid. Vi tänker på dig/er”. Han sade att han inte direkt kände familjen men att han sett dem i området.

En kvart senare kom han tillbaka med en ensam ros som han lade bredvid hälsningen. Innan GP lämnar platsen hade ytterligar­e en blomma lämnats på trappstege­t.

 ?? ?? Polisen utreder ett misstänkt mord i Majorna. Enligt uppgifter till GP knivhöggs kvinnan till döds.
Polisen utreder ett misstänkt mord i Majorna. Enligt uppgifter till GP knivhöggs kvinnan till döds.
 ?? BILDER: MAJA KARLSTRÖM ?? Grannarna beskriver området som lugnt.
BILDER: MAJA KARLSTRÖM Grannarna beskriver området som lugnt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden