Gourmet

PECORINOGR­ÄDDE MED KANDERAD RÖDBETA OCH KRISPIG SPENAT

-

Frisk doft från jorden är underrubri­ken på den här spännande rätten. Det är lite pyssel med att få till pecorinogr­ädden, och det tar lite tid. Men före servering är den bara att lägga upp och dekorera med rött och grönt, som i de italienska färgerna. 10 personer: 300 g pecorino i bit 3 ½ dl mjölk, 3 % 2 tsk pressad citronsaft ½ tsk malen

vitpeppar KRISPIG SPENAT: 150 g färska spenat

blad 2 tsk olivolja KANDERAD RÖDBETA: 2 kokta rödbetor

(100 g) ½ dl honung ½ dl vatten TILL SERVERING: nymalen vitpeppar från kvarn DU BEHÖVER OCKSÅ: rivjärn plastfolie mixer salladsslu­nga 1 Dag 1: Riv osten fint, lägg över den i en bunke och tillsätt mjölken. Täck med plastfolie och ställ i kyl.

2 Dag 2: Häll över blandninge­n i en mixer och tillsätt citronsaft och peppar. Mixa till en slät massa. Justera eventuellt konsistens­en med mjölk, det ska bli tjockt och krämigt. Häll över i en bunke, täck med plastfolie och kyl.

3 Kanderad rödbeta: Tärna rödbetorna fint och lägg dem i en bunke. Blanda samman honung och vatten och häll på. Låt rödbetstär­ningarna rinna av i en finmaskig sil före servering.

4 Krispig spenat: Skölj spenatblad­en och torka dem i salladsslu­nga. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs spenaten hastigt några sekunder.

5 Servering: Fördela pecorinokr­ämen i serverings­skålar. Lägg rödbetorna på ena sidan och spenaten på den andra. Avsluta med att dra några varv med vitpeppark­varnen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden