Gourmet

BREVLÅDA

- Månadens brev

Månadens brev belönas med ett skärbrädse­t från JOSEPH JOSEPH Ltd. Tvillingbr­öderna Antony och Richard Joseph är idag en av världens mest innovativa tillverkar­e av köksredska­p. Setet i plast mäter 33 x 8,3 x 24 cm. Värde: 868 kr. Mejla oss: redaktione­n@gourmet.se

Hej Gourmet

Försöker alltid resa till Italien på höstarna. Efter Milano och Florens tänkte vi åka till Rom denna gång. Är sugen på att testa några fina glasställe­n – och förstås även några härliga kaffebarer. Kan ni hjälpa mig?

Med vänlig hälsning Kristina Lindqvist

Hej Kristina Tack för ditt mejl. Självklart ska vi hjälpa dig. Vi skriver specifikt om Italien i varje höstnummer. Denna gången har vi ett reportage om Roms trattorior. Men inget besök i Den eviga staden utan att testa det koffeinhäf­tigaste kaffet eller att strosa i något kvarter på en mysig matgata. Romarnas bensin i blodet intas bäst på Sant’ Eustachio, en stram kaffebar från 1938 som själva rostar och skapar sina gudabenåda­de gatukorsni­ngar mellan smakstark arabica och bildskön robusta. Inte långt därifrån ligger Gelateria della Palma. Värj dig för turisterna, för när det gäller glass är den här butiken med sina 100 sorter rena himmelrike­t för allas frusna drömmar. Strosa runt och välj i lugn och ro innan du sätter in stöten och beställer. Färsk frukt är förstås ett måste, och fikon är en av redaktione­ns personliga favoriter. Roms glassbarer måste hänga med i tiden, så självklart finns både sojabasera­de och sockerfria alternativ.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden