CHOKLADFUDGE

Gourmet - - BAGARDUONS HEMLIGA RECEPT -

Rik­tigt syn­digt god är den här fud­gen som du gör av den här­li­gas­te mjölkcho­klad och ka­ra­mel­li­se­ra­de has­sel­nöt­ter. Stor­le­ken på bi­tar­na be­stäm­mer du själv. Go­da som des­sert el­ler till en kopp kaf­fe men även som lör­dags­go­dis.

30–40 st KA­RA­MEL­LI­SE­RA­DE NÖT­TER:

200 g ros­ta­de has­sel­nöt­ter 1 ½ dl strö­soc­ker 2 msk vat­ten 25 g smör

CHOKLADFUDGE:

500 g mjölkcho­klad 50 g smör 390 g kon­den­se­rad mjölk (1 burk) ½ tsk salt 200 g ka­ra­mel­li­se­ra­de nöt­ter, se re­cept ovan

DU BE­HÖ­VER OCK­SÅ:

bak­plåts­pap­per ugns­form, 20 x 20 cm 1 Ka­ra­mel­li­se­ra­de nöt­ter: Smält soc­ker och vat­ten i en stek­pan­na tills sock­ret har fått en fin gyl­len­brun färg. Häll i nöt­ter­na, rör om och klic­ka ner smö­ret. Blan­da sam­man och häll ut allt på ett bak­plåts­pap­per. Låt sval­na.

2 Chokladfudge: Lägg bak­plåts­pap­per i bot­ten och på si­dor­na av for­men. Hac­ka mjölkcho­kla­den och lägg i en bun­ke till­sam­mans med smö­ret, kon­den­se­rad mjölk och salt. Värm på för­sik­tigt i mikron el­ler över ett vat­ten­bad tills allt har smält.

3 Rör ner nöt­ter­na, blan­da sam­man och häll över mas­san i for­men. Jäm­na till och låt stel­na i rumstem­pe­ra­tur minst 6 tim­mar el­ler till näs­ta dag. Skär upp i ru­tor fö­re ser­ve­ring.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden

© PressReader. All rights reserved.