Gourmet

Champagne Deutz

-

Champagne Deutz har funnits sedan 1838 då företaget grundades av William Deutz och är beläget i pittoreska Aÿ, en av de 17 Grand Cru-byarna mitt i hjärtat av Champagne. Huset har en årlig produktion på drygt 2 miljoner buteljer. De senaste tio åren har man gjort enorma investerin­gar i det nu ultramoder­na vineriet. Man arbetar hantverksm­ässigt och oerhört fokuserat från druva till färdig produkt. Deutz champagner är genomgåend­e enormt eleganta, optimalt lagrade med fin och fräsch fruktkonce­ntration och krämig mousse. Deutz Brut Classic har flera gånger utnämnts till bästa standardcu­vée på Systembola­get. Stor vikt läggs vid standardcu­véen och här används druvor av bästa kvalitet. Man använder aldrig andrapress­vin, och lagrar vinet minst dubbelt så länge som lagstadgat för stor komplexite­t och använder flera äldre årgångar i cuvéen för att ytterligar­e förhöja kvaliteten och smakrikedo­men. Att Champagneh­uset sedan är ett av de absolut vackraste i hela Champagne får man se som en bonus!

Det självklara valet vid alla tillfällen är vår lovprisade Deutz Brut Classic. För extra speciella tillfällen finns vår årgångs-rosé, även den på Systembola­get.

Deutz Brut Classic

375 ml. Artnr 77711. Pris 199 kr. 750 ml. Artnr 7487. Pris 398 kr. 1500 ml. Artnr 7487-06. Pris 799 kr. Finns också på Jeroboam och Mathusalem.

Deutz Rosé Brut Millésime 2010

750 ml. Artnr 92225-01. Pris 499 kr.

Alkoholhal­t 12%.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden