Gourmet

VILLA STRANDVÄGE­N

Det är tredje sommaren som Daniel Müllern står vid spisen på Villa Strandväge­n i Ystad. Här finns sju rum för övernattni­ng och en hemtrevlig matsal med öppet kök där gäster kan njuta av vällagade rätter serverade direkt från spisen.

-

DEN GRÖNA SEKELSKIFT­ESVILLAN med vita knutar är en liten oas i utkanten av Ystad. Här finns sju rum inredda i modernt romantisk stil. Att stiga in i matsalen är lite som att välkomnas av godsherren själv. Restaurang­en drivs av välkände kocken Daniel Müllern, som synts i tv-program som Kockarnas kamp och gick vinnande ur striden i Köksmästar­na på Kanal 5. Dessutom har han ett flitigt facit från Årets kock, där han tävlat hela sju gånger.

Daniel är uppvuxen i Skåne men har jobbat på krogar i både Köpenhamn och Stockholm innan han, tillsamman­s med hustrun Gina, öppnade Skafferiet och Brasserie Östergata i Kåseberga utanför Ystad. Vägen gick sedan vidare till Ystad Saltsjöbad­en, där han jobbade som kreativ ledare innan längtan efter matlagning­en blev för stor och han beslutade sig för att satsa på Villa Strandväge­n.

Trots att Daniel Müllern har en lång erfarenhet bakom sig strävar han ständigt efter att utvecklas. Avsmakning­smenyn består av mellan fem och sju rätter med vin från lista eller paket. Daniel arbetar främst med skånska råvaror och står stadigt i den skånska myllan, men han räds inte att ibland ta in ingrediens­er utifrån. I matlagning­en hittar vi små influenser från det mexikanska och japanska köket.

Maten på Villa Strandväge­n är ytterst vällagad, njutbar och välbalanse­rad. Daniel är duktig på att hitta en mix mellan det enkla och komplexa. Ett par exempel på rätter är piggvar med miso och havsörter som serveras tillsamman­s med friska, lite krispiga sockerärte­r och bondbönor samt en kolgrillad pilgrimsmu­ssla i tomatjuice som toppats med tunna skivor rädisa, allt på en bädd av avokado. Sedan får vi inte glömma ostronet med äpple, dragon, lök och flädervinä­ger; en vacker aptitretar­e som blivit lite av en signaturrä­tt.

I sommar har Daniel och hans team stigit in i ett sprillans nytt kök, så räkna med att en hel del frestande godbitar kommer att serveras i Villa Strandväge­ns matsal.

 ??  ?? Villa Strandväge­n är en plats att njuta av med mat i härlig miljö.
Villa Strandväge­n är en plats att njuta av med mat i härlig miljö.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden