Gourmet

KRYDDA RÄTT RÄTT RÄTT!

Kan du konsten att krydda rätt? Att välja en krydda som passar till din maträtt är självklart viktigt – men det är också viktigt att välja rätt grovlek. Testa att laga Louises lax med rosépeppar och märk skillnaden mellan finmalen och grovmalen peppar!

-

Kryddninge­n må vara en liten del av matlagning­en, men den gör stor skillnad för helheten. På samma sätt som grova kryddkorn kan förstöra upplevelse­n av en slät soppa kan en pepparbiff med rätt ”crunch” få smaklökarn­a att dansa. Med en Zassenhaus­kvarn är det enkelt att krydda rätt. Kvarnen har sex olika inställnin­gar, från finmalen till grovmalen krydda, som hjälper dig att anpassa kornstorle­k efter maträtt.

Kvarnens malverk är inte bara ställbart. Det är dessutom nästintill omöjligt att slita ut. Det beror på att Zassenhaus tillverkar sina malverk av härdad keramik. Traditione­llt tillverkas malverk av stål, vilket gör att Zassenhaus kvarnar är betydligt mer slitstarka än andra kryddkvarn­ar på marknaden. Keramik är världens hårdaste material näst efter diamant. Det går till och med att mala grus i en Zassenhaus­kvarn, även om det inte är något som rekommende­ras. Keramiska malverk har också flera andra positiva sidor, till exempel att de inte kan rosta samt att de tål erosioner mycket bättre än stål. En Zassenhaus­kvarn är bara en vanlig kvarn – tills du provat den.

Vill du att kryddan ska vara finmalen eller grovmalen? Du kan enkelt ställa in önskad kornstorle­k genom att skruva på ett vred i botten på din Zassenhaus­kvarn.

Kvarnens finaste inställnin­g. Passar till rätter där du vill att kryddan ska ge smak, men inte synas.

Ett bra val till såser, puréer och andra rätter där kryddan ska smälta ihop med resterande ingrediens­er.

Perfekt när du vill ha en jämn fördelning av kryddan, till exempel i en omelett, pastasås eller risotto.

Ett utmärkt val till bordskrydd­an. Några drag med kvarnen förhöjer nästan vilken rätt som helst.

Grovmalen krydda ger dig både smak och textur. Passar bra till exempelvis marinader och sallader.

Väljs vid tillfällen då du vill att kryddan ska sticka ut. Det självklara valet till pepparbiff.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden