Göteborgs-Posten

Larsson tackade nej till 350 000 kronor

- SATSAR DUBBELT. DAVID HJORTER

Magsjukan i Melbourne hade ett högt pris. Johanna Larsson är vidare i Australian Opentennis­ens dubbelturn­ering – efter att ha tackat nej till 350 000 kronor för deltagande i singeln.

– Det svider, säger 28-åringen.

Sveriges bästa tennisspel­are, Johanna Larsson, tackade nej till 50 000 australisk­a dollar, motsvarand­e 350 000 kronor (oskattat) när hon i tisdags lämnade återbud till den första omgången av singelturn­eringen i årets första grand slam-turnering.

– Jag vill tro på något bättre, och det medicinska teamet var väldigt emot att jag skulle spela. Där och då kände jag mig inte tillräckli­gt bra att avsluta att match och tro på vinst, då var det inte riktigt värt det, säger Larsson som fortfarand­e inte vet exakt varför hon blev sjuk.

28-åriga Larsson, rankad 55 i världen i singel och 25 i dubbel, kunde ha valt att mörka magsjukan som hon drabbades i söndags, gå in och säkra prispengar­na för deltagande i förstarund­an, och sedan avbryta matchen. Men avstod.

– 50 000 dollar är mycket pengar för vilken människa som helst oavsett förmögenhe­t. Det svider, och kommer svida ett tag till. Men samtidigt så får jag tro på att jag gjorde rätt och gav en annan spelare chansen, säger Larsson.

”Någonstans vet jag att jag gjorde rätt.”

SPANJOREN Nicolas Almagro spelade tidigare i veckan endast fyra game i den första rundan i mötet med fransmanne­n Jeremy Chardy. För det fick han motsvarand­e summa.

– Det finns inte en chans att han JOHANNA LARSSON om avhoppet från Australian Open går in och tror på vinst i fem set när han ger upp efter fyra game. Han går in och tar pengarna, säger Larsson. ALMAGRO FÖRNEKADE efteråt att han klev in på banan för pengarna.

– Jag gjorde det för att jag trodde att jag kan spela. Jag har varit topp tio i världen och har mer än 10 miljoner dollar. Jag spelar inte för 50 000. Det är inte anledninge­n, sade han.

Larsson är osäker på om hon tog rätt beslut.

– Jag vet faktiskt inte. Just nu känns det inte så, med tanke på att hon som kom in i stället för mig (Zanevska) var skadad. Då blir man ännu mer besviken. Men någonstans vet jag att jag gjorde rätt, säger Larsson. I GÅR VAR Johanna Larsson tillbaka på tennisbana­n efter flera dagar i sjuksängen. Tillsamman­s med nederländs­ka dubbelpart­nern Kiki Bertens besegrade hon oseedade amerikansk­a paret Taylor Townsend och Shelby Rogers på en sidobana i Melbourne Park.

I nästa omgång, troligtvis på lördag, väntar schweizisk-tjeckiska paret Viktorija Golubic och Kristyna Pliskova.

– När det gäller viljan är jag hundra procent. Energimäss­igt; när det gäller benen och kroppen är jag nästan femtio, man blir ganska svag. Kan jag komma upp till 75–80 procent tror jag vi har en bra chans, säger Larsson.

 ?? Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL ?? Johanna Larsson fick kasta in handduken i singelturn­eringen. I dubbeln är hon dock vidare.
Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL Johanna Larsson fick kasta in handduken i singelturn­eringen. I dubbeln är hon dock vidare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden