Göteborgs-Posten

Blåvitt höll på att tappa säker seger

FOTBOLL: BESVIKET I BLÅVITT-LÄGRET TROTS SEGERN Det såg ut att vara en säker seger för IFK Göteborg mot Ljungskile. Då bjöd laget på en riktigt svag andra halvlek. – Vi får ta oss en titt i spegeln, säger Tobias Hysén.

- FREDRIK JANLIND fredrik.janlind@gp.se 031-62 40 00

Det såg inte särskilt bra ut i den första halvleken för IFK Göteborg. Trots att det offensiva spelet hackade stod det ändå 3–0 på resultatta­vlan efter mål av Sören Rieks, Elias Omarsson och Thomas Rogne.

I paus pratade spelarna och Jörgen Lennartsso­n om vikten att inte släppa in något mål i andra. Att äntligen få känna att laget kan hålla nollan.

Efter tio minuter av den andra halvleken hade Ljungskile gjort två mål.

– Andra halvlek kan vi bara stryka ett streck över rätt av. Nu är man bara irriterad. Vi ska inte förlora en halvlek mot ett division 1-lag oavsett hur bra de gör det. Ljungskile ska ha all kredd. De sitter i sitt omklädning­srum och tänker ”om vi går ut och kör och de lägger av så kan vi få in ett mål”. Det är ju exakt det som händer och vi får ta oss en titt i spegeln och köra nästa vecka och visa nästa helg att vi kan bättre än såhär, säger Tobias Hysén.

– Det får var och en svara på. Men det som händer är att vi går ner fem-sex procent och gör inte det

där lilla extra. Tar inte den där metern, flyttar inte över och stannar kanske två-tre meter ifrån i pressen. Då får de mer tid och löser det. Vi fick tre poäng och en näsbränna och en väckarkloc­ka. Om man ska se något positivt på det här så är det att vi får tre poäng och allt det här på köpet, vilket förhoppnin­gsvis leder till att vi gör det bättre i framtiden. LIKA KRITISK SOM Hysén var lagkaptene­n Mattias Bjärsmyr som fick se sitt lag fallera totalt i andra halvlek.

– Det är för dåligt! Vi känner väl att första var okej men inte mer än så. Sen i andra lyckades vi göra det ännu sämre med målen som kom. Vi har väldigt svårt att hålla nollan, säger han och fortsätter.

– Målen vi släpper in är för enkla. Det är passivt när fyra man står och tittar på en spelare som dribblar, då släpper man in mål. Sen är det skitsamma för andra halvlek är inte bra överhuvudt­aget. IFK-TRÄNAREN Jörgen Lennartsso­n var även han besviken på lagets insats. Efter matchen hade han svårt att förklara hur hans lag kunde tappa helt. – Jag kan inte svara på det. – Det är inte första eller sista gången det händer i en fotbollsma­tch. Det bör inte och ska inte kunna hända. Vi har så mycket kvalité i laget.

”Det är inte första eller sista gången det händer i en fotbollsma­tch. Det bör inte och ska inte kunna hända.” JÖRGEN LENNARTSSO­N om hur IFK tappade spelet

 ??  ?? MER ATT GE. Tobias Hysén var mycket besviken på Blåvitts insats under den andra halvleken.
MER ATT GE. Tobias Hysén var mycket besviken på Blåvitts insats under den andra halvleken.
 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ??
Bild: MICHAEL ERICHSEN
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden