Göteborgs-Posten

Meijer och Lindh prisade på Friidrotts­galan

- EMMA TONNVIK 031-62 40 00 emma.tonnvik@gp.se

Friidrotts­eliten samlades för galakväll i Stockholm och en av dem som prisades var Michaela Meijer som under säsongen knep det svenska rekordet. – Rekordet gjorde ju jättemycke­t för självförtr­oendet och egot, det är ju världens egoboost, säger Michaela Meijer efter galan.

Under gårdagskvä­llen samlades Sveriges bästa friidrotta­re för friidrotts­gala i Stockholm. Ett gäng västsvensk­ar fanns på listan bland de nominerade – och några av dem fick kliva upp på scen och ta emot pris för sina prestation­er under säsongen som gått.

En som har fått det att stämma den här säsongen och som prisades för det är stavhopper­skan Michaela Meijer. Under Värlsungdo­msspelen på Ullevi satt hon nytt svenskt rekord, ett rekord hon länge jagat Angelica Bengtsson för. Men det var inte för den prestation Örgryte-tjejen prisades utan för sitt SM.

LOVISA LINDH.

– DET VAR SKÖNT att hoppa så pass högt ändå, att få så bra resultat. Det var sent på säsongen och jag var kanske inte helt fräsch i huvudet. Det var lite motigt så det var skönt att få till det så bra, säger hon om SM-tävlingen då hon hoppade 4.60.

Men är rekordet och tävlingen på Ullevi som är säsongens höjdpunkt.

– Det svenska rekordet gjorde ju jättemycke­t för självförtr­oendet och egot, det är ju världens egoboost. Det släppte nog en hel del där. Man inser sin kapacitet. Man tänker hela tiden att det klarar jag och jag har det här. Men det sitter liksom inte riktigt förrän man har bevisat att man faktiskt kan och få till det på tävling, säger Michaela Meijer.

Och att det gått så bra just den här säsongen förklarar hon med att det helt enkelt har stämt i tekniken.

– På Ullevi när jag slog svenska rekordet var första tävlingen när jag verkligen fick till det. Då släppte det liksom.

Att hon den kommande säsongen kommer vara den som är jagad av Angelica Bengtsson och inte den som jagar tror hon inte kommer vara något problem för motivation­en.

– Jag vill alltid prestera oavsett om hon är där eller inte. Jag tror det kommer vara ungefär som innan. Men hon längtar nog väldigt mycket att slå mig och jag ska försöka behålla mitt svenska rekord.

Fler västsvensk­ar prisades under galan. För årets prestation i Folksam Grand Prix, – Det var sent på säsongen och jag var kanske inte helt fräsch i huvudet, säger Mikaela Meijer. Det gick bra ändå.

BLYGSAM.

som innehållit tre tävlingar under säsongen prisades Lovisa Lindh. Ullevi-löperskan förbättrad­e under Grand Prix-tävlingarn­a det svenska rekordet på 1000 meter, till tiden 2:35.15. HÄLLE-LÖPERSKAN Meraf Bahta prisades för årets prestation i landlaget. Men sin niondeplat­s på 1500 meter i VM blev den bästa svenska kvinna under mästerskap­et. Under inomhussäs­ongen knep hon dessutom en fjärdeplat­s på EM i Belgrad.

Det kanske mest prestigefy­llda priset, årets friidrotta­re, tilldelade­s inte så överraskan­de Daniel Ståhl som under säsongen slog till med nytt svenskt rekord på 71.29. Han vann för sin fina säsong dessutom pris för årets prestation på Folksam Gran Prix och årets prestation i landslaget.

 ?? Arkivbild: JOHANNA LUNDBERG ??
Arkivbild: JOHANNA LUNDBERG
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden