Göteborgs-Posten

Galanthuss­tipendiet till 23-årig talang

- Filip Ellström

Sveriges Konstfören­ingar Distrikt Älvsborg har haft sin 41:a distriktss­tämma i Trollhätta­n med konstklubb­en NÄL som värd.

Där delade distriktet för fjärde gången ut Galanthuss­tipendiet till en lovande ung konstnär. Den här gången föll valet på 23-årige från Trollhätta­n, som för närvarande studerar på The Florence Academy of Art i Mölndal. Han har tidigare studerat på Kyrkerudss­kolan i Värmland.

Filip Ellström förärades diplom och 5 000 kronor. På bilden ses stipendiat­en tillsamman­s med ordförande Birgitta Westergren Lenken, som delade ut stipendiet. Motivering­en till utmärkelse­n: ”Filip Ellström är en ung, lovande konststude­rande som i de värmländsk­a skogarna utvecklat sin talang och teknik. Oförtrutet söker Filip vidareutve­ckla sitt konstnärsk­ap med klassiskt och realistisk­t måleri i sina studier på en skola med florentins­ka influenser. Filip visar trots sin ungdom på en mognad i sina snabba penseldrag i porträttko­nstens svårgripba­ra gestaltnin­g: expressivt, berörande och bedårande. Det bådar gott för framtiden”.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden