Göteborgs-Posten

Osannolik vändning av Chelsea

- TT-REUTERS

FOTBOLL Chelsea såg ut att gå mot förlust mot Southampto­n, men vände 0–2 till 3–2 på nio minuter och är kvar i kampen om en Champions League-plats.

Olivier Giroud gjorde två mål i Chelseas segermatch. Det är den forne Arsenalstj­ärnans två första fullträffa­r i Premier League för sin nya klubb.

Southampto­n såg ut att gå mot segern och ledde matchen med 2–0 efter en timmes spel. Då byttes Giroud in och strax därefter kom scenföränd­ringen. FRANSMANNE­N reducerade till 2–1 och gjorde sedan segermålet efter att Eden Hazard kvitterat några minuter tidigare.

Segern innebär att Chelsea ligger femma i Premier League och fortfarand­e har chans att komma bland de fyra första som får direktplat­s till Champions League.

Ett lag som tjänar på Southampto­ns förlust är Swansea som fick 1–1 hemma mot Everton och drygade ut försprånge­t mellan lagen på var sin sida om nedflyttni­ngsstrecke­t till fem poäng.

Landslagsb­acken Martin Olsson spelade hela matchen för det walesiska laget. HUDDERSFIE­LD TOG SIG också upp på säkrare mark i tabellen efter 1–0 hemma mot Watford. Matchen avgjordes först på tilläggsti­d då Tom Ince blev hjälte med sitt mål. Det är Huddersfie­lds första seger på sex matcher.

Liverpool hakar på i kampen om andraplats­en efter en stabil 3–0-seger mot ett svagt Bournemout­h. Mohamed Salah punkterade matchen med ett konstmål 20 minuter från slutet.

COMEBACK. med ett konstmål 20 minuter från slutet. Egyptiern nickade elegant, men med kraft in Trent AlexanderA­rnolds inlägg i en båge över den utrusande Bournemout­h-målvakten Asmir Begovic. Det var Salahs 30:e Premier League-mål för säsongen.

Liverpool är nu en poäng efter Manchester United, som ligger tvåa.

?? Bild: ADAM DAVY ?? Olivier Giroud visade vägen för Chelseas anmärkning­svärda comeback mot Southampto­n.
Bild: ADAM DAVY Olivier Giroud visade vägen för Chelseas anmärkning­svärda comeback mot Southampto­n.