Göteborgs-Posten

Lundberg bakom Häckens seger mot Dalkurd

FOTBOLL: Viktor Lundberg har frisknat till – och hittat storformen. Mot Dalkurd noterades 27-åringen för ett mål och två assist. – Nu hoppas jag att immunförsv­aret är tillbaka, säger han.

- LINUS PETERSSON linus.petersson@gp.se

Med Daleho Irandust avstängd fick Viktor Lundberg chansen som offensiv mittfältar­e mot Dalkurd. Han tog den – med råge. 27-åringen noterades för ett mål och två assist i 3–0-segern. Hans första allsvenska poäng för Häcken, i sin första allsvenska start för Häcken.

– I dag funkade det jäkligt bra, det får man säger, säger han själv och ler.

– Det är kul att bidra med mål och assist. 27-ÅRINGEN ANSLÖT SOM bekant till klubben från portugisis­ka CS Maritimo i början av året. Han inledde med att banka in tre mål på tre träningsma­tcher. Sedan kom knäskadan – och influensan. Den sistnämnda höll honom borta i flera veckor.

Starten och poängen mot Dalkurd indikerar att han är tillbaka på riktigt, riktigt allvar nu.

– Kalla Sverige ... Man kommer hem och får allt. Jag hade inte varit sjuk på hur länge som helst och så fick jag allt nu. Jag har fått lite gliringar från laget. Nu hoppas jag att de är borta och att immunförsv­aret är tillbaka, säger han. MER OM POÄNGSKÖRD­EN mot Dalkurd: Målet kom i matchminut 50 och betydde 2–0. Erik Friberg spelade fram, Viktor Lundberg avslutade mellan benen på Abdulaziz Demircan.

– En fantastisk fin boll, det var bara att sparka in den, säger han.

Framspelni­ngarna? Den första kom på tilläggsti­d i den första halvleken och gav Alhassan Ka-

”Jag tycker att det var starkt av laget att komma tillbaka eftersom det var så psykiskt som det var. Det var starkt av oss att lägga den bakom oss” VIKTOR LUNDBERG

mara chansen att göra sitt första allsvenska mål 2018, 1–0. Den andra kom med elva minuter kvar av matchen och gav Karl Bohm chansen att göra sitt första allsvenska mål någonsin, 3–0.

– Jag såg att han kom och att han hade ett bättre läge, så jag spelade ner den, säger Lundberg som njöt av segern – extra mycket med tanke på den tunga förlusten (0–2) mot Brommapojk­arna senast.

– Jag tycker att det var starkt av laget att komma tillbaka eftersom det var så psykiskt som det var. Det var starkt av oss att lägga den bakom oss, säger han.

I nästa omgång ställs Häcken, som nu står på sex inspelade poäng, mot Sirius på bortaplan. Det blir svårt för tränaren Andreas Alm att peta Viktor Lundberg då.

– Jag försöker göra mitt bästa hela tiden, sedan är det upp till Alm. Jag vill spela hela tiden, säger han.

 ??  ?? MÅLSKYTT 1. Viktor Lundberg gjorde ett mål och stod för två assist i 3–0-segern mot Dalkurd.
MÅLSKYTT 1. Viktor Lundberg gjorde ett mål och stod för två assist i 3–0-segern mot Dalkurd.
 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ??
Bild: MICHAEL ERICHSEN
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden