Göteborgs-Posten

”De kör över futsal som sport”

- IFK GÖTEBORG: FRIDA EKBORG frida.ekborg@gp.se

IFK Göteborg futsal blir utslängda ur Scandinavi­um av Got event, trots att de menar att parterna var överens om att de skulle spela där. Serien är igång och nu har Blåvitt ingenstans att spela matcherna som var tänkta till Scandinavi­um. – De kör över futsalen som sport fullständi­gt, säger Daniel Skarp, vice ordförande för IFK Göteborg futsal.

Daniel Skarp, vice ordförande för IFK Göteborg futsal, är frustrerad. Han känner sig överkörd av både kommun och Got event, som enligt honom nedpriorit­erar futsalen som sport.

”Kommunen behandlar oss som något katten släpat in, nu får vi inte heller er hjälp”, skriver han i ett mejl till Got event efter att ha fått beskedet under tisdagen att futsalen inte kommer få speltid i Scandinavi­um, som de var överens om.

I BÖRJAN AV oktober kom man, enligt Daniel Skarp, överens med Got event om att klubben skulle rotera sina hemmamatch­er mellan arenorna Angered, Scandinavi­um, Lundbystra­nd och Prioritet Serneke Arena.

TRE AV 13 matcher skulle spelas i Scandinavi­um. IFK Göteborg bokade då direkt en av matcherna till Scandinavi­um, men nu när serien dragit igång får man alltså besked att man inte kan spela där.

– Got event vänder helt plötsligt fullständi­gt och kastar ut oss från Scandinavi­um, trots att vi var överens om att spela där. De skiter fullständi­gt i tidsaspekt­en som vi hade då beslut skulle komma betydligt tidigare från dem. Serien är startad och de kom med detta i dag (tisdag). De kör över futsalen som sport fullständi­gt och hänvisar till kommunens ”prioriteri­ng” bland sporter, något de visste redan under våra sittningar, så det är ingen förklaring som håller, säger Daniel Skarp.

GOT EVENTS evenemangs­ansvarige Anders Albertsson är av en annan uppfattnin­g när det gäller överenskom­melsen angående Scandinavi­um som spelplats.

– Vi har inte bekräftat någonting när det gäller matcher i Scandinavi­um. Sedan om de har gått ut på sin hemsida och sagt till sina medlemmar att de ska spela där så får det stå för dem. Vi har haft en dialog, men vi har inte bekräftat någonting. Vi har suttit ganska länge tillsamman­s och även tittat på andra hall-lösningar. De har inte heller bokat Lisebergsh­allen nu under hösten, när den finns kvar. Varför de inte har gjort det vet jag inte riktigt ... Det är lite märkligt eftersom diskussion­en i grunden rör ersättning av Lisebergsh­allen.

Han fortsätter:

– Samtidigt förstår jag att futsalen inte är riktigt nöjd, men jag har inte samma bild som Daniel Skarp. Vi har tittat på datum i Scandinavi­um utifrån om det skulle bli aktuellt. Nu har vi valt att gå på de arenakrav som finns och då är det bara handboll i högstadivi­sionen i Göteborgs kommun som inte har en hall som uppfyller arenakrave­n. Det är därför vi har hittat en lösning för RIK till våren.

FÖR BLÅVITTS DEL råder det nu ovisshet. Laget vet inte var matcherna ska spelas, eller ens om de blir av.

– Vi får försöka hitta en ledig hall för de matcher som vi bestämde skulle spelas i Scandinavi­um. Det trista är att vi går miste om intäkter då vi i Scandinavi­um lär ha bättre event för sponsorer etcetera, så dubbelt bakslag. Dessutom kommer SEF (Svensk elitfotbol­l) bli sådär glada när vi behöver ändra igen, säger Skarp.

Han fortsätter:

– Detta är minst sagt oväntat och respektlös­t rakt igenom. Vi medför ingen extrakostn­ad då golvet redan ligger där de få matcher vi kunde få spela där. RIK får ju dessutom en mängd matcher där. Så, en helt osannolik vändning. Albertsson igen:

– Att vi skulle slänga ut en idrott med berått mod, det är ingenting som vi sysslar med. Sedan vill jag ändå säga att jag tycker lite synd om futsalen. Det är en ny idrott och det tar lite tid att komma in i alla rutiner. Jag tror på futsalen som företeelse, idrott och framtida evenemang. Det kommer bli en viktig sport och det är ingenting vi tycker att katten har släpat in.

Han tillägger:

– Vi har inte stängt dörren för någon att boka ett event i Scandinavi­um. Vi har tittat på innebandym­atcher och det är klart att vi även är öppna för att diskutera futsal. DERBY. GAIS Richard Schöndell i kamp med IFK Göteborgs Mathias Etéus.

 ?? Arkivbild: MICHAEL ERICHSEN ??
Arkivbild: MICHAEL ERICHSEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden