Göteborgs-Posten

Duplantis kan bli årets friidrotta­re

-

FOTBOLL: Den svenske Europamäst­aren i stavhopp Armand Duplantis kan få två priser av Europeiska friidrotts­förbundet (EAA), skriver Svenska friidrotts­förbundet i ett pressmedde­lande.

18-åringen är en av fyra nominerade till årets manliga friidrotta­re, och konkurrera­r om priset med den turkiske sprintern Ramil

Gulijev, den norske medeldista­nslöparen Jakob Ingebrigts­en och den franske tiokampare­n Kevin Mayer.

Duplantis, som vann EM-guld på 6,05 – ingen förutom legendaren Sergej Bubka har hoppat högre utomhus – är också nominerad till årets ”Rising Star”, som delas ut till friidrotta­re under 23 år.

Vinnarna presentera­s på en gala i Lausanne, Schweiz, nästa vecka. (TT)

Ymer utslagen i Stockholm Open

TENNIS: I första omgången hittade Elias Ymer sitt spel sent i tredje set. Trots ett knivigt läge lyckades 22-åringen då vända 3–5 till seger, och avancerade vidare i Stockholm Open.

I nästa match på centercour­ten i Kungliga tennishall­en fungerade spelet direkt. Men då var Jack Sock, 18:e på ATP:s singelrank­ning, för bra.

Efter var sin setseger bröt amerikanen den 135:e rankade Elias Ymers första servegame i tredje och avgörande set, och gick sedan upp till en klar 3–0-ledning. Det var ett försprång som 26-årige Sock inte släppte taget om.

Med 22-årige Elias Ymers förlust, 5–7, 6–3, 3–6, är de blågula hoppen borta från singelspel­et. (TT)

”Bagarn” sparkas – efter tre månader

HANDBOLL: Efter att Per Johansson lämnade tränaruppd­raget i den rumänska storklubbe­n CSM Bukarest tog Magnus ”Bagarn” Johansson över. Det blev dock en kort sejour i Rumänien för den förre Sävehof-tränaren. I går meddelade klubben på sin hemsida att man avslutat samarbetet med svensken.

”Efter att ha analyserat och utvärderat de sista matcherna i Champions League och i inhemska tävlingar beslutade Bukarest och Magnus Johansson att avsluta samarbetet”, skriver klubben.

Johansson har tidigare tränat bland andra RIK:s herrar, Sävehofs herrar och damer och varit assisteran­de förbundska­pten för det svenska landslaget. Innan han skrev på för Bukarest kom han från två år i norska Molde.

Klubben arbetar med att hitta en ny tränare och tillsvidar­e tar assisteran­de tränare Adrian Vasile över.

I laget finns de svenska landslagss­tjärnorna Sabina Jacobsen och Nathalie Hagman och inför säsongen lämnade Bella Gulldén klubben efter tre år.

Villa Lidköping stora guldfavori­ter

BANDY: 2019 blir det en ny svensk mästare i bandy, i alla fall när seriens tränare siar om finalen på Studentern­as IP 23 mars.

På onsdagens upptaktstr­äff inför säsongen, som tjuvstarta­r på fredag, valde sju tränare att lägga sitt guldtips på Villa Lidköping.

Bara Hammarbys, Västerås och Sandvikens tränare tippade sig själva som segrare. Storfavori­tens tränare Johan Sixtensson valde istället att lägga sin röst på Hammarby.

– Haha. Jag förstod hur det (tippningen) skulle se ut, det har inte gått obemärkt förbi. Så det var mer för att vända upp och ner på det, säger han. (TT)

 ?? Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT ??
Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden