Göteborgs-Posten

Tungt för Linköping i 17-åringens debut

- KVARTSFINA­L CL

Linköping, med 17-åriga Champions League-debutanten Julia Nyström i målet, förlorade med 0–2 hemma mot PSG i åttondelsf­inalens första möte. Ett tufft utgångsläg­e inför returen i Paris om två veckor.

LINKÖPING 0 PARIS SAINT-GERMAIN 2

Regerande svenska mästarlage­t Linköping har inte alls fått till det i årets damallsven­ska och är borträknat i SM-guldjakten. Säsongens räddningsp­lanka stavas i stället Champions League där östgötskor­na under i går tog emot storlaget PSG på hemmaplan.

LFC KOM TILL start utan kanadensis­ka förstemålv­akten Stephanie Labbé (på landslagsu­ppdrag) och andravalet Matilda Haglund (skadad). I stället fick 17-åriga Julia Nyström ta ansvaret mellan stolparna och göra CL-debut.

Nyström, som stått i de

två senaste förlustmat­cherna i damallsven­skan, fick en lugn förstakvar­t. Med sedan började PSG hota på allvar – inte minst genom 19-åriga Marie-Antoinette Katoto.

Den franska U20-landslagsa­nfallaren sköt först ett distanssko­tt som snuddade Nyströms ribba innan hon i den 42:a minuten satte bortalaget­s 1–0-mål.

LINKÖPING SPELADE UPP sig i jakten på kvittering i den andra halvleken. Kosovare Asllani, som spelade i PSG 2012–2016, lyckades i större

komma loss från sin tuffa bevakning och LFC blev farligare framåt.

Men PSG, tvåa i franska ligan förra säsongen och med landslagsf­örsvararen Hanna Glas i laguppstäl­lningen, var ändå laget som fick in bollarna. Kinesiska anfallaren Wang Shuang sköt 2–0-målet i 80:e minuten.

Linköping, Champions League-kvartsfina­list förra säsongen, får nu en tuff uppgift i returmötet på Stade Jean-Bouin i Paris om två veckor.

?? Bild: PETER HOLGERSSON ?? JOBBIG DEBUT. 17-åriga målvakten Julia Nyström tvingas släppa in Paris första mål.
Bild: PETER HOLGERSSON JOBBIG DEBUT. 17-åriga målvakten Julia Nyström tvingas släppa in Paris första mål.