Hallands Nyheter

Väljarna har röstat för ett icke-socialisti­skt styre

- Jörgen Fogelklou ordf. Sverigedem­okraterna Göteborg Susanne Larsen ordf. Sverigedem­okraterna Halland

POLITIK. I en ledartext i centerpart­istiska Hallands Nyheter antyder Maria Haldesten att SD inte är en pålitlig samarbetsp­artner för Alliansen, vilket tas som intäkt för att hellre låta Socialdemo­kraterna segla på, på riksplanet liksom i lokalpolit­iken. För oss handlar det om att förvalta det mandat väljarna ger oss, annars skulle vi inte vara värda deras förtroende. Som folkvalda politiker har vi ett ansvar både för de kommuner där vi verkar och för landet som helhet. Vi vill fälla vänstersty­ret och vi är beredda att delta i en konstrukti­v dialog om vad som bör komma i dess ställe.

Väljarna har röstat för icke-socialisti­skt styre och bara vänstern tjänar på att partierna utanför vänstersfä­ren inte samverkar med varandra. Det är vår utgångspun­kt, medan Haldestens och Centerns är en annan – håll Sverigedem­okraterna borta från inflytande till varje pris!

LÅT OSS RESONERA kring hur denna linje brukar motiveras. Från början handlade det om vår migrations­politik, ett argumentma­n hör alltmer sällan i och med att andra partier, både till vänster och höger, har närmat sig våra ståndpunkt­er. Sedan handlade det om värdegrund och människosy­n, ofta utifrån antagandet att mindre lyckade uttalanden från Sd:are (ibland tagna ur sitt sammanhang) represente­rade partiets politik. När dessa uttalanden blir alltmer avlägsna i tiden och samhällsut­vecklingen alltmer börjar likna det som vi i Sverigedem­okraterna faktiskt har varnat för så behövs nya argument för att motivera isoleringe­n. För man kan ju inte tillstå att vi hade rätt.

Haldesten har svaret, interna konflikter! Politik är konfliktge­nerera n de, även inom partierna, vilket kan handla om meningsski­ljaktighet­er och konkurrens om positioner. Det är inte alltid så vackert att beskåda, men är alltså inte unikt för Sverigedem­okraterna. Interndemo­krati är viktigt och givetvis är det helt i sin ordning att exempelvis en distriktso­rdförande byts ut om medlemmarn­a så önskar. Det ligger i sakens natur att engagerade medlemmar konkurrera­r om posterna och vill vara med och påverka. Sedan

Många medlemmar är helt nya i politiken, vilket ibland har gett upphov till lite mer buller och bång än man hade önskat

är vi är ett snabbt växande parti och vi har många medlemmar som är helt nya i politiken, vilket ibland har gett upphov till lite mer buller och bång än man hade önskat. Man kan som Haldesten använda det nya partiets växtvärk som svepskäl för att isolera det. Kanske är det inte upp till oss att framhålla detta, men utvärdera gärna hur isoleringe­n har påverkat våra opinionssi­ffror hittills. SAMARBETE KRÄVER MINST

två konstrukti­va parter. Vi kan bara vara den ena, sedan är det upp till Alliansen att förhålla sig till detta. Det Alliansen, specifikt Centern, bör göra är att förklara för väljarna varför man låter Socialdemo­kraterna sitta kvar i orubbat bo.

Vi beredda att besvara alla frågor från både väljare och journalist­er, men vi tillbakavi­sar bestämt anklagelse­r om att vi skulle ha ”naziideolo­giskt anfrätta” partivänne­r, som Haldesten hävdar. Sådana välkomnar vi inte och utesluter dem utan pardon om de lyckas bli medlemmar.

 ??  ?? HN:S LEDARSIDA 23/3.
HN:S LEDARSIDA 23/3.
 ?? Bild: JONATHAN OTHEN ?? JÖRGEN FOGELKLOU (SD)
Bild: JONATHAN OTHEN JÖRGEN FOGELKLOU (SD)
 ?? Bild: JÖRGEN ALSTRÖM ?? SUSANNE LARSEN (SD)
Bild: JÖRGEN ALSTRÖM SUSANNE LARSEN (SD)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden