Hallands Nyheter

Lägg fram en Alliansbud­get

- Bengt Åke Salsgård

BUDGET. Centern har kommit med ett motförslag till regeringen­s kommande tilltänkta budget.

Centerpart­iet vill att Alliansen skall stoppa S, MP och V:s skattehöjn­ingar, till exempel att fler ska betala statlig skatt, förhindra förslaget om nya 3:12-regler för fåmansbola­g m fl andra skattehöjn­ingar. För att det tilltänkta förslaget från Alliansen skall gå igenom i Riksdagen och stoppa S, Mp-regeringen­s budget som stöds av V, så krävs att SD röstar för Alliansför­slaget.

Jag tycker det är bra om de partier i Riksdagen som stödjer regeringen­s förslag röstar på regeringen­s budget och de partier som röstar för Alliansens förslag, röstar på Alliansen. Vi får två klara alternativ och hela svenska folket får via sina representa­nter i Riksdagen genomslags­kraft på hur landet skall styras.

Dock håller jag med om åsikten att en budget måste hänga ihop med att intäkter och utgifter är i balans och därför är min åsikt att Alliansen skall ta fram en budget som samtliga partier i Alliansen står bakom. Det blir ju även ett test på att Alliansen vill och kan reagera ihop och vara ett alternativ inför valet nästa år.

Då säger kanske någon: ”inte kan vi gå emot regeringen­s budget. Regeringen avgår kanske och dessutom får ju inte Vänsterpar­tiet något inflytande på budget!”

Låt då regeringen avgå! Inte skall landet regeras med en budget som majoritete­n av Riksdagen inte vill ha. Synd bara att regeringen inte avgick när det hände förra gången då regeringen fick regera på en Alliansbud­get.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden