Hallands Nyheter

De fick pengar av Framtidsba­nken

- MALIN STRANDBERG 010-471 50 25 malin.strandberg@hn.se

Flera barn- och ungdomsver­ksamheter har fått lite extra klirr i kassan tack vare Framtidsba­nken. Nu har konstskola­n för barn möjlighet att fortsätta sin verksamhet.

Falkenberg­s Sparbanks Framtidsba­nk delade på onsdagskvä­llen ut närmare två miljoner kronor till totalt 23 olika projekt från Ätran i norr till Harplinge i söder.

– Barn och ungdomar är vår framtid så var kan Framtidsba­nkens bidrag passa bättre, säger Göran Bengtsson, vd för Falkenberg­s Sparbank i ett pressmedde­lande.

EVA GÖRANSON APPELQVIST, som startade upp Barnakadem­in för 25 år sedan, var på plats för att ta emot en check på 46 000 kronor.

Pengarna går till konstskola­n för barn som huserar på Storgatan i Falkenberg.

– Hade vi inte fått de här pengarna hade vi inte klarat oss detta året. Vi kämpar för att få behålla våra fantastisk­a pedagoger. Allt vi gör, gör vi för barnen. Det är viktigast att de får skapa vidare, säger Eva Göranson Appelqvist.

FALKENBERG­S GYMNASIESK­OLAS Introdukti­onsprogram får det största bidraget på 220 000 kronor. Enligt rektorn ska ett Universum i miniformat byggas upp. Det nya centret ska gynna intresset för ämnen som matematik och naturveten­skap och i höst ska projektet stå klart.

– Vi vill skapa ett experiment­ellt center. Moduler eller stationer ska sättas ihop där elever praktiskt ska kunna lära sig mer om matematik och naturveten­skap. Eleverna ska lättare kunna ta till sig matematike­n. säger rektor Fredrik Ogell på introdukti­onsprogram­men.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden