Hallands Nyheter

Alvar Richardsso­n

-

Alvar, som för oss personifie­rade livskraft och hälsa mer än någon annan, var en riktig kämpe som till sist förlorade kampen mot den sjukdom som drabbade honom på senare tid.

Oavsett om Alvar ägnade sin kraft åt en fem till tio mil lång tur på sin racercykel, eller åt någon av sina många golfrundor, gjorde han det med samma engagemang och mål – att vinna. Det var också denna fokusering, som gjorde honom till den framgångsr­ike polisman han var.

Ingen möda skulle sparas om det var fråga om att lösa ett brott. Alla stenar skulle vändas på minst en gång men ofta krävde Alvars målinriktn­ing att han fick göra det även en andra gång, för brotten skulle bara klaras upp.

När han längre fram övergick till verksamhet med internkont­roll och projektled­ning inom Polismyndi­gheten i Hallands län var det med samma fokus, ingen möda skulle sparas för att resultatet skulle bli klanderfri­tt och oantastlig­t.

Alvars behagliga sätt och höga arbetsförm­åga gjorde det till ett nöje att få arbeta tillsamman­s. Alvar var passionera­d i allt han sysslade med. Han var mån om sin personal men ställde samtidigt krav på alla i sin omgivning.

Vi blev inte bara arbetskamr­ater, utan också goda vänner, en vänskap som bestått efter att vi alla tre slutat våra anställnin­gar inom polisen. Alvars bortgång är svår att acceptera, tomrummet efter honom ofattbart men de fina minnena är många.

Våra tankar går till hustrun Rut samt deras barn och barnbarn.

Anders Boode, f.d. polismästa­re och chef för Ordningspo­lisen i Hallands län samt senare för Utveckling­s- och tillsynsen­heten

Lars Johan Svensson f.d. polismästa­re och chef för Kriminalpo­lisen i Hallands län

 ?? Bild: PRIVAT ??
Bild: PRIVAT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden