Hallands Nyheter

Satsa på fler gröna utbildning­ar

-

TVÅÅKER. I en pågående utredning hos Region Halland undersöker man nu om Regionsfas­tigheter ska ta över skötseln på en stor del av grönytorna på bland annat Munkagårds­gymnasiet. I dag används dessa grönytor på Munkagårds­skolan (inklusive rabatter och träd) i undervisni­ngen. Både gymnasie-och vuxeneleve­r tar, med hjälp av personal, hand om dessa ytor. De gör dessutom projekt där de ritar egna rabatter, stensättni­ngar med mera.

PÅ MUNKAGÅRD FINNS förutsättn­ingar för att satsa på fler utbildning­ar inom de gröna näringarna, inte minst Trädgård. Arbetsmark­naden skriker efter kunnig personal, något som säkert även Regionsfas­tigheter har märkt när det är dags att anställa fastighets­skötare eller stensättar­e.

VI ÖNSKAR ATT det fanns ett mål hos Region Halland att utveckla Munkagård till något mer än en gymnasiesk­ola. Ett utbildning­scentrum med både gymnasieut­bildning och vidareutbi­ldningar inom de olika gröna näringarna.

Blicka framåt och utveckla istället för att utreda om det är bättre att lägga ut skötseln av grönytor på entreprena­d.

LRF Ungdomen Halland

 ?? Bild: JENS MEYER/TT ?? VILL VÄXA. Vi önskar att det fanns ett mål hos Region Halland att utveckla Munkagård till något mer än en gymnasiesk­ola.
Bild: JENS MEYER/TT VILL VÄXA. Vi önskar att det fanns ett mål hos Region Halland att utveckla Munkagård till något mer än en gymnasiesk­ola.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden