Hallands Nyheter

Högre straff för våldtäktsm­än!

- Emmelie

BROTT. Det senaste året har jag hört mycket i medier om våldtäkter mot kvinnor på festivaler, gruppvåldt­äkter och andra sexuella trakasseri­er. Våldtäkt har på senare tid blivit ett allvarligt och aktuellt problem.

I dag ligger straffet för våldtäkt på lägst två och högst sex år i fängelse. Straffet för grov våldtäkt är fängelse i lägst fyra och högst tio år. Samma straff gäller för till exempel stöld och sexuellt tvång, vad säger det om oss människor?

Att sexuellt utnyttja eller överhuvudt­aget ta på någons kropp utan offrets tillåtelse, måste vara ett av de högst fridskränk­ande brott man kan begå. Våldtäktsm­annen har ingen respekt för kvinnan eller hennes integritet.

Mansnormer­na är starka och kvinnorna har en underlägse­n roll i dagens samhälle, det går aldrig att förneka. Trots detta faktum ger det inte män rätten att behandla oss på ett nervärdera­nde sätt. Unga tjejer i min ålder undviker att lämna sitt hus på kvällen av rädsla för att de ska bli våldtagna av någon okänd man. Så bör ingen människa känna!

Våldtäkter­na ökar för varje år. Samhället inser inte allvaret, vi måste döma fler och höja straffen för våldtäkt.

 ?? Bild: ERIKA ARNADOTTIR ?? VARBERGS TINGSRÄTT.
Bild: ERIKA ARNADOTTIR VARBERGS TINGSRÄTT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden