Hallands Nyheter

Man döms för barnvåldtä­kt

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hn.se

Den 25-årige mannen stämde träff med en 13-årig flicka och förmådde henne att utföra oralsex på honom. Nu döms han till fängelse för våldtäkt mot barn.

25-åringen, som nu har hunnit bli 28, fick kontakt med flickan via det sociala mediet Kik Messenger. De började chatta och så småningom gled det mer och mer in på ”snuskiga saker”.

De träffades första gången på en skolgård under hösten 2014. Efter att ha småpratat lite började de kyssas och mannen förmådde flickan att ta på hans könsorgan och onanera åt honom.

EFTER HÄNDELSEN CHATTADE de endast sporadiskt, men i januari 2015 träffades de igen. Återigen kysstes de och hon onanerade åt honom, men den här gången förmådde han henne även att utföra oralsex på honom.

Enligt flickan ska mannen ha sagt att han var 19 år. Han menar att han sa sin verkliga ålder, men att hon sa att hon var 15 år gammal.

EFTER DEN ANDRA träffen fortsatte de skicka sporadiska meddelande­n. Han frågade vid ett tillfälle om hon ville träffas igen. Flickan ska då ha blivit arg och förtydliga­t att hon var 13 år. Trots det skickade han ytterligar­e meddelande­n där han bland annat frågar om hon vill ha sex. Han menar själv att han bara skrev det för att retas.

Tingsrätte­n väljer att gå på flickans uppgifter om att hon uppgett sin ålder, som har stärkts av vittnesmål, och dömer mannen för våldtäkt mot barn och sexuellt utnyttjand­e av barn.

Mannen döms till fängelse i två år och tre månader. Dessutom ska han betala skadestånd till flickan på 150 000 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden