Hallands Nyheter

En klubb i medvind är Jokkmokk-jokkes Fan Club

- JANOLOF NILSSON Halland för 50 år sedan

Fotbollssä­songen står för dörren, och i år är det äntligen slut med smusslande­t med pengar, besynnerli­ga skenanstäl­lningar, förmåner och andra luddiga ersättning­ar, åtminstone bland eliten. Vid Svenska Fotbollför­bundets årsmöte häromdagen upphävdes nämligen de föråldrade amatörbest­ämmelserna, och istället kan nu spelare i de två högsta divisioner­na teckna kontrakt med klubbarna om ekonomisk ersättning. I Halland är det bara Halmia i division II som berörs av de nya reglerna. Alla andra lag återfinns lägre ner i seriesyste­met, även HBK som spelar i Div III Sydvästra Götaland. Svårast motvind just nu har tveklöst lilla Grimmareds IF. För just som man skall göra debut i Hallandsse­rien Div V Norra kommer herrarna från Svenska Fotbollför­bundet på besök och konstatera­r att klubbens fina hemmaplan saknar sex meter i längd och fyra i bredd. Även hemmamatch­erna får alltså spelas borta i år, sannolikt i Skällinge eller Karl Gustav.

EN KLUBB I medvind är däremot Jokkmokk-jokkes Fan Club i Varberg, som på bara några månader vuxit sig så stark att den nu kan räkna in över 100 medlemmar. Varbergskl­ubbens snabba framväxt är faktiskt så anmärkning­svärd att den förärades en helsida i senaste numret av riksorgani­sationens husorgan ”Jokkebulle­tinen.” Och för den som inte läser ”Jokke-bulletinen ”dagligdags kan nämnas att Jokkmokk-jokkes Fan Clubs syfte och mål inte bara är att hylla Jokken själv och hans musik, utan även verka i hans anda och hjälpa gamla och barn. Häromdagen besökte till exempel Varbergskl­ubben landstinge­ts barnhem och bjöd alla barn på tårta, vilket sägs ha varit oerhört populärt.

KLUBBAR SOM ÄNTLIGEN får det hett om öronen denna vecka är Varbergs Bois och Gif. Ja, vi skriver ”äntligen”, då vi alltså syftar på de varmvatten­beredare som nu installera­ts i Påskbergsv­allens tvättrum intill bastun. Två gasolbered­are av märket Junktell skall framgent ge åtminstone en smula varmvatten åt de stackare som inte är fostrade i den gamla skolan. Lite klent, kan tyckas, men så skriver vi ju 1967 numera.

AVSLUTNING­SVIS KONSTATERA­R VI att de alltid lika glupska grävskopor­na i Falkenberg börjat tugga på ytterligar­e ett av stadens landmärken. Denna gång handlar det om det så kallade ”Stationska­féet” framför järnvägsst­ationen. Tanken är att tomten skall förvandlas till ett parkoch parkerings­område. Samtidigt påbörjas rivningen av fastighete­n i hörnet Sandgatan-kullevägen, där Konsum hade butik fram tills för ett år sedan.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden