Hallands Nyheter

HKV värvar från Vinslöv

En målfarlig mittsexa har skrivit tvåårskont­rakt med HK Varberg. Det handlar om 24-årige Jacob Friberg, som den senaste säsongen spelat i Vinslöv.

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

– Jacob är en spelare som vi följt under en längre tid, säger Varbergs tränare Hasse Karlsson. En stor modern spelare som är väldigt målfarlig.

Han imponerade med Alstermo i Allsvenska­n och har varit tongivande i Vinslöv i division ett den gångna säsongen.

Friberg lämnade Alstermo för Vinslöv ”för kärlekens skull”, som han uttrycker det. Så är kärleken slut nu?

– Nej, kärleken följer med till Varberg, säger Jacob.

Säsongen är dock inte slut för Fribergs del. Vinslöv ska försöka ta sig tillbaka till Allsvenska­n via kval.

– Vi ska möta Tumba i slut- kval, i bästa av tre matcher. För jag utgår från att vi klarar av det första playoffet, mot Silwing Troja som blev trea i division 1 norra.

Jacob Friberg var först inne på att skriva ettårskont­rakt, men gick med på HKV:S maningar om två år.

– Jag förstår hur de resonerar och köpte det, säger Jacob, som fått 25 juli som inställels­edatum i sin nya klubb.

– Sen får vi se, jag kanske är på plats tidigare. Det beror ju på hur det går med lägenhet och jobb. Beskriv dig själv som spelare!

– Tja, jag har varit mittsexa under större delen av min handbollsk­arriär, åtminstone sedan man började spela på stor plan. Jag har väl mer offensiva än defensiva kvaliteter.

Han lär åtminstone känna igen en spelare i sin nya klubb. Gamle klasskamra­ten Anton Jönsson, för övrigt son till Vinslövs tränare, återfinns i HK Varberg.

 ?? Bild: MATHILDA AHLBERG ?? I ALSTERMO-TRÖJA. Jacob Friberg (till vänster) i ett möte med OV Helsingbor­g 2015. Nu har mittsexan skrivit tvåårskont­rakt med HK Varberg.
Bild: MATHILDA AHLBERG I ALSTERMO-TRÖJA. Jacob Friberg (till vänster) i ett möte med OV Helsingbor­g 2015. Nu har mittsexan skrivit tvåårskont­rakt med HK Varberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden