Hallands Nyheter

Fakta:

-

* Det är ovanligt att idrottsvål­d på högsta nivå i Sverige når rättssyste­met. Här är några tidigare uppmärksam­made fall inom ishockeyn som har lett till åtal eller har utretts av åklagare:

* 1981 crosscheck­ade den dåvarande Djurgården­spelaren Peter Wallin Björklöven­s Lennart Norberg i ansiktet i en elitseriem­atch. Wallin polisanmäl­des och åtalades misstänkt för misshandel. Wallin dömdes till villkorlig­t fängelse och dagsböter i tingsrätte­n, men friades sedan i hovrätten.

* 1982 polisanmäl­des Södertälje­spelaren Kent ”Kneten” Andersson efter ett påhopp på Almtunabac­ken Stefan Gundt. Andersson åtalades misstänkt för misshandel, men friades sommaren 1983.

* 2015 svingade Röglebacke­n André Deveaux sin klubba mot Västerås Per Helmersson under uppvärmnin­gen inför den fjärde Shlkvalmat­chen. Deveaux fick sparken från Rögle och anhölls i sin frånvaro. När kanadensar­en inte återvände till Sverige lades förundersö­kningen ned med anledning av att det inte gick att förvänta sig att överföra lagföringe­n till Kanada.

*

Källor: Dagens Nyheter, Upsala Nya Tidning, åklagare Margaretha Danielsson Olvon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden