Hallands Nyheter

Frida letar bäst burgare – och modigast person

-

Vi är vana vid att se henne i sportsändn­ingar. Men nu är Frida Nordstrand aktuell med två underhålln­ingsprogra­m i TV3 – båda har premiär i veckan. – Det har absolut varit en omställnin­g, säger hon.

Sveriges modigaste är ett helt nytt tv-format – ett tävlingspr­ogram där vanliga människor utsätter sig för extrema prövningar.

– De utsätts för allt sådant där som folk har som största rädslor. Det är inget trams, inga fåniga fobier, utan det är de stora rädslorna. Höjder, vatten, trånga utrymmen och eld, säger programled­aren Frida Nordstrand.

VINNAREN FÅR EN halv miljon kronor och kan dessutom titulera sig Sveriges modigaste. Vägen dit är dock inte enkel.

– Alla tävlingar är väldigt stora och pampiga vilket gör att ingen, inte ens de minst rädda eller de

”Jag var väldigt noga med att det inte skulle vara någon förnedring och inget trams, för då vill jag inte göra det.”

FRIDA NORDSTRAND

mest fysiskt starka, bara kan ta sig igenom. Allt är en utmaning, säger Frida Nordstrand.

Den populära tv-profilen syns till vardags i Viasats sportsändn­ingar. Inför intåget i den vanliga underhålln­ingsvärlde­n hade hon ett gäng krav.

– Jag var väldigt noga med att det inte skulle vara någon förnedring och inget trams, för då vill jag inte göra det, säger Frida Nordstrand.

– Steget till det här programmet var annars ganska lätt, för det är en tävling och det snuddar ändå vid vad idrotten är.

DÅ ÄR DET andra tv-programmet som hon är aktuell med väsensskil­t från OS och hockeyns World Cup. Frida Nordstrand har tagit över efter Malin Gramer som programled­are för Världens bästa burgare.

– Jag sade någon gång att varför får andra programled­are åka och käka burgare, det är så orättvist. Någon kom ihåg det och frågade om jag ville göra det, berättar hon.

– Det är verkligen något helt annat, där är jag bara mig själv och reser runt och käkar burgare i USA i en månad. Det var så skönt, så skönt.

Frida Nordstrand hoppas nu att hon ska kunna fortsätta att mixa sport med vanligt programled­eri.

– Jag tycker att det ena ger mycket till det andra, man lär sig av att komma ur sina lilla låda. Sedan får man se vilka möjlighete­r som ges, säger hon och berättar att hon hoppas mycket på att Sveriges modigaste ska få en andra säsong framöver.

Sveriges modigaste har premiär den 3 april och säsongspre­miären av Världens bästa burgare sänds den 4 april.

LINUS BRÄNNSTRÖM

 ?? Bild: TV3 ?? DUBBELT AKTUELL. Frida Nordstrand är aktuell med två underhålln­ingsprogra­m i TV3.
Bild: TV3 DUBBELT AKTUELL. Frida Nordstrand är aktuell med två underhålln­ingsprogra­m i TV3.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden