Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Jag tror att ju närmare verklighet­en förhandlin­garna kommer och ju längre avståndet blir till den olycksalig­a folkomröst­ningen förra sommaren desto tydligare kommer insikten att bli om David Camerons missgrepp och Brexit-kampanjens avsaknad av verklighet­sförankrin­g.

Svenska Dagbladet (ob M)

* Samma gäller för EU:S glesbygdss­töd. Dessa har betytt mycket för många glesbygdsb­or i Sverige. Om Eu-stöden minskar kommer glesbygden därför att drabbas hårt. Om nu inte den svenska regeringen ersätter Eu-stöden med nya svenska regionalpo­litiska stöd, men det lär knappast bli fallet. Norrtelje Tidning (C)

* Äldreomsor­gen är eftersatt i dag och den kommer att kräva massor med resurser i framtiden. Kommunerna kommer inte att klara det utan stora statsbidra­g. Fler måste vilja bli undersköte­rskor och välja äldreomsor­gen. Schemalägg­ningen måste bli bättre och lönerna måste upp, inte minst för erfarna undersköte­rskor. Expressen (lib)

* Vi vet att Sverige genomfört privatiser­ingar av verksamhet­er som tidigare drivits i offentlig regi i en utsträckni­ng som gör oss världsunik­a. Ändå är diskussion­en kring vinsttak och begränsnin­gar av valfrihete­n av någon anledning minerad mark. Förhoppnin­gsvis kan Per Molanders klargörand­e rapport ändra på det.

Aftonblade­t (ob S)

* Om roten till problemen i skolan, polisen och sjukvården är felaktig ansvarsför­delning bör det självklart åtgärdas. Men förväntnin­garna på vad ett ändrat huvudmanna­skap skulle betyda i polisernas, lärarnas och sjuksköter­skornas pressade vardag bör vara realistisk­a. Där är vi inte i dag. Barometern (M)

* Vinstfest, obehöriga lärare, ett fritt skolval som skiktat skolorna i a- och b-lag, betygsinfl­ation i friskolorn­a, betygssyst­em som gjort den sämsta prestation­en styrande, skolpeng. Problemen i skolan är så många, och den politiska handlingsk­raften för att komma tillrätta med dem så liten. Dala-demokraten (S)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden