Hallands Nyheter

Elfsborg vände och vann i målrik halvlek

-

FOTBOLL: Det var först i andra halvlek som matchen mellan Kalmar och Elfsborg tog fart.

Matchens första mål kom tidigt i andra halvlek. Melker Hallberg siktade och sköt – men tyvärr för Elfsborg fick Simon Lundevall in en hand rakt i skottlinje­n. Domare Markus Strömbergs­son stod bra till och kunde inte annat än blåsa straff.

Romario tog hand om straffen. Stuhr Ellegaard var på bollen, men inte tillräckli­gt.

Sedan började Elfsborgs uppvisning.

Elfsborg kunde kvittera ganska omgående. Adam Lundqvist slog ett perfekt inlägg och Viktor Elm tappade helt bort Per Frick som enkelt nickade in 1–1.

Elfsborg andra mål kom bara minuter senare. Kalmars backlinje stod högt, Daniel Gustavsson satte fart, fick en boll i djupled och sprang ifrån alla Kalmarspel­are. Fri med Ole Söderberg gjorde han inga misstag.

Kalmar var sedan bara centimetra­r från att kvittera när Rasmus Elm slog en frispark i insidan av stolpen, men bollen gick parallellt med mållinjen och ut.

I stället kom 1–3. Issam Jebali lurade upp Kalmars högerback Emin Nouri på läktaren och skickade enkelt in bollen i mål. Och Elfsborg var inte klart där. Gustavsson­s 1–4 var en kopia av 1–2 och även Issam Jebali blev tvåmålssky­tt när han i slutminute­rna stänkte dit 1–5.