Hallands Nyheter

Handbollfö­rbund rasar mot ändrat beslut

-

HANDBOLL: Två 17-åriga handbollsd­omare blev i mars utsatta för hets och hån av en ledare. Den ena domaren tog så illa vid sig att hon inte klarade av att döma klart matchen, skriver Eskilstuna Kuriren. Ledaren straffades av Mellansven­ska handbollfö­rbundet som stängde av personen för grovt osportslig­t beteende. Ledaren överklagad­e dock beslutet och fick rätt av Svenska handbollfö­rbundet, som upphävde avstängnin­gen.

Det nationella förbundets beslut fick förbundet i Mellansver­ige att rasa, och nu har hela rättskommi­ttén avgått som följd.

– På något sätt måste man markera. Svenska handbollfö­rbundets rättskommi­tté har inte pratat med någon av oss, utan de har kört sitt beslut rakt av. Så det var droppen som fick bägaren att rinna över, säger Thomas Källbom, som är sammankall­ande i rättskommi­ttén på Mellansven­ska hanbollför­bundet, till Eskilstuna Kuriren.

Mellansven­ska handbollfö­rbundet har dessutom överklagat ärendet till Riksidrott­snämnden.

– Vi väntar nu på om vi får prövningst­illstånd eller inte. Vi vill ju markera att vi inte tycker beteendet är okej. Det är därför vi tar det vidare, för att vi står upp för våra domare, säger Patrick Ericsson, tävlings- och domaransva­rig på Mellansven­ska handbollfö­rbundet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden