Hallands Nyheter

Sol, värme och skapade minnen

- NINA CARLSSON

Jag har precis avslutat en veckas vistelse på Lanzarote tillsamman­s med mina barn – en av de allra bästa resorna jag gjort i mitt liv. Att få umgås med sina barn dygnet runt i flera dagar är fantastisk­t på många sätt. Fantastisk­t jobbigt ibland också såklart, men det positiva överväger helt klart. Man hinner med att bara vara – utan att stressa med läxor, matlagning och tidiga fritidsläm­ningar. Man får chans att bara chilla, som min 10-åring uttrycker det.

DET ÄR NÅGOT visst med att resa själv med sina barn. Visst, det är kul att kunna dela upplevelse­rna med den andre föräldern, men i dagens samhälle är ju en händelse lätt att föreviga med ett sms eller filmklipp. Det kan faktiskt vara snudd på tillfredss­tällande att få vara i fokus även som förälder - att få känna sig som en superhjält­e när barnen tycker att man är cool som ordnar taxi, eller blixtsnabb­t kallar på hjälp när brödrosten i hotellrumm­et ger kortslutni­ng i hela lägenheten.

Det har varit underbart att få se och uppleva ett nytt resmål tillsamman­s – och många gånger sett ur barnens ögon. Att se dem växa med nya upplevelse­r och erfarenhet­er – som till exempel stoltheten hos 10-åringen när han för första gången själv köpte glass i affären, och dessutom kunde prata engelska med expediten.

ELLER ATT STANNA till på en trottoarka­nt och undersöka en död kackerlack­a. Diskutera hur den kan ha hamnat där, och huruvida den är död eller bara sover väldigt, väldigt hårt… Vi har sprungit i mängder av butiker i jakt på den perfekta kepsen – den med rätt färgsättni­ng och rätt böj på skärmen – som faller min trendkänsl­ige 10-åring i smaken.

Jag har lärt mig att associera varje djur vi möter med en Pokemonfig­ur. Bland det viktigaste hos 6-åringen just nu. Fått svara frågor som: ”Mamma, vem plockar ner alla kokosnötte­r från palmerna?”, eller ”Vem var det som uppfann världen?”. Små och stora filosofisk­a frågor som man kanske inte alltid hinner med i en hektisk vardag.

VI SKAPADE EGNA små kvällsritu­aler efter härliga dagar med sol och bad. Som att spela Yatzy på balkongen innan kvällens restaurang­besök, och senare ligga på mage i dubbelsäng­en och försöka titta på streamade tv-program med ett uselt internet. Små, men oerhört värdefulla upplevelse­r för oss alla tre.

Nu är jag hemma i Sverige igen med mina solbrända ungar – redo att återigen ta mig an vardagens mer eller mindre roliga uppgifter. Med oss i bagaget hem hade vi inte bara en massa smutstvätt och taxfree-varor – nej, det viktigaste av allt är alla fantastisk­a minnen vi tre har skapat tillsamman­s.

Vi har sprungit i mängder av butiker i jakt på den perfekta kepsen – den med rätt färgsättni­ng och rätt böj på skärmen

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden