Hallands Nyheter

S sågar förslag om beach race

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

Planerna på att köra beach race på Skrea strand faller inte i god sand hos socialdemo­kraterna. Partiet oroas över att tävlingen kan bli av och vill till varje pris stoppa planerna.

”Det är kanske ett av de dummaste förslagen i modern tid!”. Socialdemo­kraterna vill till varje pris stoppa den planerade motorcykel­tävlingen på Skrea strand i höst.

I början av året skickade Motorklubb­en Falcon in sin ansökan till polisen. Tanken är att under en dag arrangera ett så kallat beach race mellan Strandbade­n och Netas berg. Man hoppas locka ett par hundra förare och några tusen åskådare.

Ärendet har skickats för yttrande till olika instanser. Bland annat länsstyrel­sen eftersom det krävs dispens därifrån för att få köra på stranden. Om marken tål belastning­en är en av flera aspekter att ta hänsyn till och något beslut har ännu inte meddelats därifrån.

MEN OM GARANTIER ges för att stranden inte tar skada har representa­nter för destinatio­nsbolaget och kultur- och fritidsnäm­nden sagt sig vara positiva till evenemange­t. Något som fått socialdemo­kraternas fullmäktig­egrupp att agera.

– Det har kommit yttranden från olika håll och man verkar inte se några allvarliga hinder för att genomföra det. Men vi kommer göra allt vi kan för att stoppa det. Jag hoppas att det lyfts till tekniska nämnden så att det blir ett politiskt beslut. Jag vet att många andra, till exempel moderatern­a och miljöparti­et tycker likadant, säger Per Svensson.

– Vi vill värna de känsliga klitterna och tycker att det ger helt fel signaler att släppa loss hundratals enduromoto­rcyklar och tusentals åskådare på vår finaste strand. Det är kanske ett av de dummaste förslagen i modern tid! dundrar opposition­srådet.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? INGEN RACERBANA. Socialdemo­kraterna tycker inte att Skrea strand ska användas till mc-tävlingar.
Bild: OLA FOLKESSON INGEN RACERBANA. Socialdemo­kraterna tycker inte att Skrea strand ska användas till mc-tävlingar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden