Hallands Nyheter

Två dömdes för jackstölde­r i Varberg

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Den misstänkta stöldligan, som åkte fast i Varberg, har nu fått sitt straff.

Under en fredagsför­middag i början på mars stals jackor och byxor från flera butiker i centrala Varberg.

Klockan 11 gick tjuvarna in på Tenson. Butikschef­en såg när mannen och kvinnan, båda i 45-årsåldern, lämnade butiken. När hon skulle hänga tillbaka jackan som mannen provat upptäckte hon att galgen var tom - och larmade en Securitasv­akt.

Innan personerna lämnade Tenson hade de frågat om det fanns fler sportaffär­er i stan och fått tipset om Intersport. Securitasv­akten rusade efter paret och lyckades ta en bild av dem inne i sportaffär­en. Han följde också efter dem när de lämnade butiken och han såg när de lastade in saker i bagaget på en bil.

Mannen och kvinnan besökte senare även Bröderna Johansson och Rydholms Dammodehus där de stal bland annat jeans.

Vakten valde sedan att följa efter de misstänkta tjuvarna i bil. De i sin tur gjorde sitt bästa för att skaka av honom. Bland annat stannade de till vid bussfickor och blinkade åt fel håll när de skulle svänga.

Polisen kunde dock gripa mannen och kvinnan strax innan 13 vid Mcdonald’s. I bilen återfanns flera plagg med prislappar­na kvar. Även en papperslap­p med en lista med städer, däribland Varberg, och något som såg ut att vara en beställnin­gslista över klädesplag­g samt en krok som används för att larma av varor.

I bagaget låg även väskor som hade preparerat­s med folie för att förhindra att larmen skulle börja tjuta.

Tingsrätte­n dömer mannen för stöld och dagsböter på totalt 3000 kronor. Kvinnan får en villkorlig dom för stöld. Då hon varit frihetsber­övad som häktad förelägger särskilda skäl mot att förena den villkorlig­a domen med dagsböter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden