Hallands Nyheter

Väcker hopp om våren

– Jag var redan sen till jobbet men kände ändå att jag var tvungen att stanna och ta bilden. Det säger Michael Hildingsso­n om det vinnande bidraget i tävlingen Vårtecken i Hn-land.

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Vinnaren i vår bildtävlin­g är en van fotograf. När han är ute och kör så ligger kameran där bredvid som en trogen vän.

– Jag jobbar i Falkenberg och har 50 meter till havet. Jag brukar gå lunchprome­nader och då finns det alltid fototillfä­llen, säger Michael Hildingsso­n som bor i Tvååker.

Han blir överraskad och spontant glad när han hör att han vunnit med sitt motiv tagit i södra Björkäng.

– Oj, oj vad trevligt! Den är jag särskilt nöjd med. Jag körde till jobbet och kände att jag måste bara stanna, säger han.

Michael Hildingsso­n började tidigt fotografer­a men la det länge åt sidan. För fem, sex år sedan köpte han dock en digitalkam­era och väckte liv i sitt intresse igen. 2013 blev han sjukskrive­n.

– Då var kameran ett sätt att glömma bort det. Jag gick bara och letade efter motiv, säger han. Vad är tjusningen med att fotografer­a?

– Att man får göra något som är kreativt, att jaga motiv är ett sätt att koppla av för mig. Vad betyder våren för dig?

– En nystart. Det är skönt att se att livet återvänder. Och framför allt ljuset, vintern är ingen rolig tid för en fotograf, säger han.

Vanligtvis har han någon form av fotoprojek­t igång som han lägger ut på Instagram och Flickr. Han nämner bland annat Sannarps mosse och Strömma farmlodge.

– Jag försöker hitta sådant som är vackert som inte är tänkt att vara vackert. Till exempel om någon lagt en kätting på marken i en hamn, i vissa vinklar blir det en fin bild. Men det är en utmaning att hitta sådana bilder, säger han.

HAN ÅTERVÄNDER GÄRNA till södra Björkäng och uppskattar också bokskogarn­a när löven börjar spricka ut.

Michael Hildingsso­n passar också på att dela ut ett råd till dem som vill förbättra sin hobbyfotog­rafering.

– Gå närmare, ta tre steg närmare och gå gärna ner på huk eller lägg dig på marken. Man får ett annat perspektiv och oftast vinner man på det.

 ?? Bild: MICHAEL HILDINGSSO­N ?? Mer på webben På vår hemsida hn.se kan ni titta på alla bidrag som kom in till tävlingen VINNAREN. ”En kall tidig vårmorgon just när man känner den första solen värma och man vet att det finns hopp .... ”, så skriver Michael Hildingsso­n om sin bild...
Bild: MICHAEL HILDINGSSO­N Mer på webben På vår hemsida hn.se kan ni titta på alla bidrag som kom in till tävlingen VINNAREN. ”En kall tidig vårmorgon just när man känner den första solen värma och man vet att det finns hopp .... ”, så skriver Michael Hildingsso­n om sin bild...
 ?? Bild: INGER-LENA BENGTSSON ?? BLOMMOR SÅ KLART. Årets första vitsippor på Vitsippevä­gen i Skogstorp, inskickat av Ingerlena Bengtsson.
Bild: INGER-LENA BENGTSSON BLOMMOR SÅ KLART. Årets första vitsippor på Vitsippevä­gen i Skogstorp, inskickat av Ingerlena Bengtsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden