Hallands Nyheter

Skadegörel­sen på skolor fortsätter

- MALIN STRANDBERG 010-471 50 25 malin.strandberg@hn.se

Satte eld på sopkärl och klättrade upp på tak. Under helgen har flera fall av skadegörel­se på skolor anmälts till polisen i Falkenberg.

Tre skolor i Falkenberg drabbades av skadegörel­se under helgen. Det var personal på de olika skolorna som larmade polisen.

– I helgen har det återigen varit skadegörel­se på Skogstorps­skolan. Det är fjärde helgen i rad. Det är lite oroväckand­e när en och samma skola blir utsatt, säger Anders Persson, stationsin­spektör på polisen i Falkenberg.

UNDER HELGEN HADE en eller flera personer varit uppe på skolans tak och förstört stuprännor.

Även två förskolor hade haft påhälsning av vandaler under helgen som gått. På Fajanskola­n hade personalen hittat tändsticko­r och en plastpåse som någon hade eldat på nedanför ett av förskolans fönster. Där hade gärningspe­rsonerna också lämnat kvar smällare. På en förskola på Stenfalksv­ägen hade man dragit iväg med ett större sopkärl cirka tio meter och sedan eldat på det.

– De som gör det här och nog ingen aning om hur allvarligt det är, speciellt om man eldar. I helgen var det torrt i gräset vilket kan få förödande konsekvens­er, berättar Anders Persson.

”De som gör det här och nog ingen aning om hur allvarligt det är”

ANDERS PERSSON stationsin­spektör Falkenberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden