Hallands Nyheter

Läktarhave­ri på premiären

- TOBIAS SVENSSON tobias.svensson@hn.se

Ett räcke på bortaläkta­ren höll inte för publiktryc­ket när Öster gjorde mål. – Det kändes olustigt, säger en Östersuppo­rter.

I söndags invigdes Falcon Alkoholfri Arena med premiärmat­ch mellan Falkenberg­s FF och gästande Öster. En match som Öster vann med 2-0.

Det firande som målen gav upphov till visade sig vara mer än vad den nybyggda arenan klarade av.

Fotbollska­nalen.se var först med att rapportera att ett räcke på bortaläkta­rens ståplatsse­ktion gav vika och föll till marken. På en bild på twitter visar en besökare hur skruvarna som höll räcket på plats lossnat.

HN HAR VARIT i kontakt med Marcus Hultqvist, den Östersuppo­rter som la upp bilden.

– Det var rätt mycket folk på sektionen. När Öster gör 1-0 rusar folk ner. Det blir tryck på räcket som inte håller för det. Det kändes olustigt. Som tur var stod ingen nedanför och fick järnbalken i ryggen, berättar han.

Nu hoppas han att säkerhetsp­roblemen åtgärdas så fort som möjligt.

– Helst borde de ha kontroller­at det här ordentligt innan. Annars tycker jag att bilden talar sitt tydliga språk. Det ser ut att vara väldigt klena skruvar som ska hålla upp räcket, säger Marcus Hultqvist till HN.

Enligt Fotbollska­nalen ska arenan ha godkänts både av kommunens egna besiktning­smän och av Svenska Fotbollför­bundet.

FFF:S SÄKERHETSC­HEF Jimmy Carlbom och kommunens fritidsche­f Christian Fager säger till Fotbollska­nalen att alla räcken ska ses över under veckan.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? GAV VIKA. Ett räcke på bortasekti­onen rasade till marken när Östers supportrar firade 1-0. Lyckligtvi­s kom ingen person till skada.
Bild: KRISTER ANDERSSON GAV VIKA. Ett räcke på bortasekti­onen rasade till marken när Östers supportrar firade 1-0. Lyckligtvi­s kom ingen person till skada.
 ?? Bild: MARCUS HULTQVIST ?? ÖGONVITTNE. ”Det ser ut att vara väldigt klena skruvar”, säger Marcus Hultqvist som befann sig på läktaren.
Bild: MARCUS HULTQVIST ÖGONVITTNE. ”Det ser ut att vara väldigt klena skruvar”, säger Marcus Hultqvist som befann sig på läktaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden