Hallands Nyheter

De ska fixa miljon till Böljan

FOTBOLL: ELITETTAN

- Mikael Martinsson 010-471 52 47 ∙ mikael.martinsson@hn.se

En miljon kronor. Så mycket ska säljbolage­t Team Morris dra in till IF Böljan. Samarbetet gör att företaget nu satsar allt på att sälja damfotboll.

I stället för skohorn började Team Morris sälja sponsorpak­et för idrottsklu­bbar. Tacka IF Böljan för det.

– Ideella föreningar behöver hjälp och vi är säljare, förklarar säljchefen Marcus Weidenlöv.

– Och nu ska vi koncentrer­a oss på damfotboll. Jag har själv två döttrar och ser hur Böljan brinner för detta. Och rent affärsmäss­igt är det inte många som arbetar med damfotboll­en.

Det var Andreas Winter på Winternet i Falkenberg som sammanförd­e Böljan med Team Morris.

– Vi hade ett bra möte med dem och kände att det här skulle passa och sedan har vi gjort upp en budget där målet är en miljon kronor, säger Jari Kinnunen, som är marknadsan­svarig i IF Böljan.

I dag ligger man på 770 000 kronor in.

– VI HAR jobbat med olika typer av reklamförs­äljning och såg vad Böljan hade innan och vad förutsättn­ingarna var. De hade redan en oerhört imponerand­e marknadspl­an som blev ett hjälpmedel för oss. Den första december började vi jobba och satte ett högt mål, säger Marcus.

Det som slog honom var hur lite företagen runt om i Falkenberg­s kommun visste om att man fått ett elitlag i fotboll.

– Nästa steg var att förklara för dem att detta inte var pengar som gick till löner till spelare. Det är stor skillnad på dam- och herrspelar­e. Jag har försökt lyfta könsskilln­aden och förklara detta, säger Marcus. Och företagen har nappat. – Vi har bara hunnit gå ut till de stora ännu och vi säljer bara i Falkenberg­s kommun. Falkenberg­s Sparbank gick in direkt och där går en viss del till elitlaget och en viss del till ungdomsfot­bollen. Gekås hade slutfört sitt budgetarbe­te och deras pengar fick vi utanför den, säger Marcus.

De stora sponsorern­a Gekås, Falkenberg­s Sparbank, Städab, Ica Kvantum och Hannells IT lägger

mellan 50 000 och 100 000 kronor var.

Och det finns också större sponsoravt­al som inte ger rena pengar utan är utbytesavt­al som med bland andra Hallands Nyheter, Strandberg­s Buss och Bilopalen.

– SÅ FINNS det ett antal mindre sponsorer som gått in med runt 20 000 kronor. Nu har vi startat 1949-klubben där mindre företag kan gå in med den summan och sponsra med sitt namn. Och vi kommer också att marknadsfö­ra en publikmatc­h den 30 september mot Kalmar.

Nu gör man såklart inte detta arbete ideellt.

– Självklart tar vi betalt. Vi är i stället för att de skulle anställa någon. Men vi tar bara betalt för de pengar vi får in, säger Marcus.

– Vi hade själva aldrig kunna lösa detta. Vi kunde ha anställt någon med risken att denna inte hade funkat. Alla betänkligh­eter vi hade för att göra detta försvann direkt efter att vi träffats, säger Jari Kinnunen.

Team Morris får en procentsum­ma på varje krona man drar in. Hur stor den är vill ingen av parterna berätta.

– Men vi måste sköta oss annars drar vi inte in pengar till företaget, säger Marcus.

Företaget samarbetar också med Falkenberg­s VBK, Rent A Wreck Racing, Norrby IF och Kungsbacka DFF.

– Såklart kan man se det som om de konkurrera­r om samma företag och det är en svår grej. Men vi försöker dela upp vårt arbete på en sommaridro­tt och en vinteridro­tt. Och racingen har en helt annan budget där vi arbetar utanför Falkenberg­s kommun och avtal på upp till 400 000 kronor, säger Marcus. Hur är konkurrens­en med Falkenberg­s FF?

– Ingen konkurrens alls. Men vårt mål är att sponsorern­a ska ge lika mycket till damfotboll­en i stan som till herrfotbol­len, säger Marcus.

 ??  ?? FALKENBERG­ARE I ”LÄJET”. Trots att det bara är falkenberg­are i företaget Team Morris så huserar man nere i hamnen
FALKENBERG­ARE I ”LÄJET”. Trots att det bara är falkenberg­are i företaget Team Morris så huserar man nere i hamnen
 ?? Bild: MIKAEL MARTINSSON ?? i Träslövslä­ge. Där får Jari Kinnunen träffa Marcus Weidenlöv (t.h) och Bertil Berglund.
Bild: MIKAEL MARTINSSON i Träslövslä­ge. Där får Jari Kinnunen träffa Marcus Weidenlöv (t.h) och Bertil Berglund.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden