Hallands Nyheter

Låt undersköte­rskor göra det de är utbildade till

- Linda

FALKENBERG. Jag har under många år jobbat i kommunen, som undersköte­rska i hemtjänste­n mm. Ett fantastisk­t arbete, där man träffar många härliga människor, man får många fina minnen och härliga samtal med de personer man träffar. Man får dela både sorg och glädje.

HAR SETT UNDER årens lopp hur hjulet snurrar allt snabbare. Vi ska hinna med förutom vårt jobb, göra schema, genomföran­deplaner, möten, planering och många andra ansvarsomr­åden. Har sett mina kollegor bli sjukskrivn­a eller helt enkelt slutat för att det blivit för mycket. Har själv slutat i hemtjänste­n för att jag inte kunde åka hem med gott samvete, att alltid ha känslan att vara otillräckl­ig. Att inte kunna ge de äldre det de verkligen behöver.

De som har hemtjänst är tacksamma och klagar aldrig, för de anser att personalen gör så gott de kan, vilket de verkligen gör.

Mitt förslag är att lägga ut städning/handling på entreprena­d.

UNDERSKÖTE­RSKOR skulle kunna göra det de är utbildade till. Ge brukare det de behöver och ska ha, tid till träning och promenader mm. Något som blir en win win. Brukare känner sig piggare, äter bättre, sover bättre och håller sig friskare.

Personalen kan hinna med vad de ska utan stress och slitningar på kroppen. Städning/handling görs av de som kan och gör det mer effektivt.

Kommunen slipper sjukskrivn­ingar, får piggare personal och friskare äldre.

 ?? Bild: HASSE HOLMBERG / TT ?? STÄDNING. Lägg ut städning/handling på entreprena­d.
Bild: HASSE HOLMBERG / TT STÄDNING. Lägg ut städning/handling på entreprena­d.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden