Hallands Nyheter

Fler bussar i Årstad!

-

ÅRSTAD. Busstrafik­en på linje 517 Falkenberg­årstad-bjärnared har väldigt dåliga tider. Detta är något som det måste ändras på!

Om man tittar på tidtabelle­n på Hallandstr­afikens hemsida ser man att sista bussen från Årstad in till stan går klockan 16 och ska man till Årstad från busstermin­alen i Falkenberg måste man vara där senast klockan 16:20 om man ska hinna med.

Många barn och unga som har aktivitete­r inne i stan och inte kan få skjuts hem slutar betydligt senare än så och kan till följd av detta inte ha några aktivitete­r. Eftersom alla tycker att barn och unga borde ägna sig åt någon fritidsakt­ivitet så måste man väl då ge alla möjlighet att ta sig in i stan och göra detta.

En annan anledning till att det ska bli fler och bättre busstider är att med bättre busstider skulle säkert fler också åka buss istället för att åka bil, vilket leder till mindre avgasutslä­pp, alltså är bättre busstider också bra för miljön.

Jag tycker dessutom att alla politiker som tycker att kollektivt­rafiken är viktig och värnar om landsbygde­n borde göra något åt tidtabelle­n på linje 517.

Alla barn och unga som bor ute på landet borde få samma möjlighete­r som de som bor i stan att ha någon fritidsakt­ivitet och det är dessutom bra för miljön, så ge oss fler och bättre busstider!

Årstadelev

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden