Hallands Nyheter

Diding nöjd även om han förlorar snatteri-målet

- MARTIN ERLANDSSON 010-471 53 40 martin.erlandsson@hn.se

I dag faller domen i målet där Lasse Diding har anklagat politikern Sven Andersson för snatteri. – Jag har uppnått mitt syfte även om han blir frikänd, säger Diding.

Den kände hotellägar­en publicerad­e sent på tisdag kväll en lång text på sin Facebook-sida som avslutades med en förhoppnin­g om att rättsfalle­t för Sven Andersson (M) ”kan bli början på något nytt och att han kan ta tag i detta /…/ ett tvångsmäss­igt missbruksb­eteende”.

– Jag ville ge min bild och berätta att jag kände mig tvungen att agera, eftersom hans spring här tog så mycket tid från min personal. Varje gång jag sa till Sven trodde jag att det skulle sluta, men han fortsatte, säger Lasse Diding, som jämför med när han själv åkte fast för rattonykte­rhet 2005 och tvingades söka hjälp.

LOKALPOLIT­IKERN anklagas för att ha snattat en bit bröd från Hotell Gästis.en fråga som rådmannen Gerd Möllers måste ställa sig är om Sven Andersson har handlat i god tro, som han hävdar, eller om han visste att han inte längre var välkommen att hämta gratis fika.

– Jag ville inte tvinga min personal att vittna om när Sven blev portförbju­den. Då förlorar jag hellre målet, säger Diding till HN.

Blir du besviken om du förlorar och måste betala alla rättegångs­kostnader?

– Problemet har redan försvunnit, så jag är nöjd och eftersom jag har en försäkring behöver jag bara betala självriske­n. Hur det än går finns det bara förlorare. Jag kommer inte att driva det vidare.

Skattebeta­larna står väl också för en del av notan?

– Ja, och jag förstår dem som blir förbannade och tycker att jag utnyttjar rättsväsen­det för en skitgrej, men jag såg ingen annan utväg. Samtidigt måste möjlighete­n att väcka enskilt åtal finnas i en rättsstat, säger han.

Diding berättar också att han inte skulle ha ”hängt ut” Sven Andersson på Facebook om de båda inte hade varit offentliga personer.

– Jag tycker inte illa om Sven och önskar inte honom något annat än gott. Jag hade ett stort ansvar som under många år tillät honom att ha Gästis som sin värmestuga.

Sven Andersson skriver till HN att han inte vill lämna någon kommentar.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV ?? HOTELLMILJ­ONÄR. När polisen lade ner utredninge­n om snatteri väckte Lasse Diding enskilt åtal mot Sven Andersson (M).
Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV HOTELLMILJ­ONÄR. När polisen lade ner utredninge­n om snatteri väckte Lasse Diding enskilt åtal mot Sven Andersson (M).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden