Hallands Nyheter

Fem frågor till Ulrika Eckersand

- MARIA HJULSTRÖM

... som är ny ordförande för Naturskydd­sföreninge­n i Falkenberg.

* I mars tillträdde du på ordförande­posten efter Margareta Bengtsson. Vem är du? – Jag är intressera­d av globala energioch miljöfrågo­r. Tidigare undervisad­e jag i energi på högskolan men nu arbetar jag som administra­tör på Falkenberg­s bostad.

* Hur länge har du varit medlem i Naturskydd­sföreninge­n? – Jag har varit medlem till och från sedan jag var liten. I Falkenberg har jag varit med sedan 2004.

* Hur känns det att sitta som ordförande? – Det är spännande. Det är viktiga frågor vi hanterar. I Falkenberg har vi 1 200 medlemmar och det är ett stort ansvar att vara ordförande. Men jag tycker att styrelsen som helhet har en bra bredd för att kunna ge ett bra stöd.

* Vad vill du åstadkomma? – På rak arm kan jag säga att vi måste försöka få fler engagerade unga att gå med. Det svåra är att få dem att bli aktiva medlemmar. Vi tror att vi behöver ta till annat än bara arrangera utflykter, vilket vi är bra på och drar mycket folk. Till hösten har vi funderinga­r på ett samarbete med Riksteater­n i Falkenberg och eventuellt även på att visa film på Folkets hus. – Vi behöver tänka lite mer på hur människan påverkar miljön, till exempel genom konsumtion.

* Är det några speciella frågor ni kommer att driva i Falkenberg? – Det som är aktuellt just nu är mcracet som några vill hålla på Skrea strand i höst. Det är ett förslag som vi tycker är olämpligt. – Det byggs väldigt mycket i kommunen just nu och då är bra hållbarhet något som måste tas med i arbetet. Vi i Naturskydd­sföreninge­n vill att man tänker i miljöbanor tidigt i byggproces­sen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden