Hallands Nyheter

Grattis Maja

-

Maja Nilsson i Varberg fyller 90 år 7 april. Maja, som är uppväxt i Gällsås i Okome, arbetade i unga år som vårdbiträd­e på Kåsa, det vill säga dåvarande Kustsanato­riet Apelviken vid Lilla Apelviken i Varberg. Hon har även varit servitris på Café Lyran och därefter sömmerska på Tenson 1969-1982.

1954 gifte sig Maja med Arne och fyra år senare flyttade de till Valinge. Maja har i dag tre barn, åtta barnbarn och sju barnbarnsb­arn och hennes största intresse är att baka bullar och passa upp barn och barnbarn. Tidigare dansade hon ofta gammeldans och spelade bingo, nu tar hon det lugnare och ägnar mycket tid åt att läsa böcker.

Förutom giftermåle­t, barn, barnbarn och barnsbarns­barn så är en viktig händelse då en okänd äldre halvbror Helsingbor­g dök upp hos Maja när hon var 58 år. Han hade hela tiden vetat att han hade en halvsyster, men Maja hade varit helt ovetande. De höll kontakten och umgicks ända fram till han gick bort.

Sin födelsedag kommer Maja att fira med nära och kära på lördag i en samlingslo­kal i Veddige. Hon har förberett med mycket bakning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden