Hallands Nyheter

Sundhage väntar sig ett kraftfullt Kanada

- TT

Os-tvåan Sverige mot Os-trean Kanada. På Vångavalle­n får landslaget ett bra test inför sommarens EM. – Kanada har ett kraftfullt spel. Jag vill se att vi står upp, säger förbundska­ptenen Pia Sundhage.

Det är över 100 dagar till Em-premiären mot Tyskland i nederländs­ka Breda. I ett avseende förväntar sig Pia Sundhage att dagens motståndar­e Kanada uppträder som tyskorna: inställnin­gen att det är full fart framåt direkt från avspark.

– Tyskland kör bara på. De första tio minuterna är ”crazy”. När vi spelar mot Kanada får vi lite av en sådan situation och hur ska vi bemästra det? frågar sig Sundhage efter träningen på Vångavalle­n i Trelleborg.

ANFALLSSTJ­ÄRNAN Lotta Schelin deltog på nästa hela gårdagsträ­ningen, men den lårskada hon ådrog sig i Rosengårds Champions League-möte med Barcelona håller henne borta från en plats i startelvan. Sverige startar i stället med Linköpings Lina Hurtig och Eskilstuna­s Oliva Schough.

– Lina är uttagen som forward nu, senast (Algarve cup) var hon med som mittfältar­e. Nu är hon piggare i blicken och tar fler initiativ. Jag tror att det är så enkelt att hon slipper tänka försvarssp­el, säger Sundhage.

Mot Kanada i Trelleborg väljer Sundhage att ställa upp med en 4–4–2-formation. Josefine Johansson och Caroline Seger tar hand om varsin kant och på innermittf­ältet återfinns Lisa Dahlkvist och Kosovare Asllani.

DANIEL KIHLSTRÖM

 ?? Bild: EMIL LANGVAD ?? INNERMITTF­ÄLT. Lisa Dahlkvist och Kosovare Asllani, här i mitten, bildar innermittf­ält när Sverige på torsdagen möter Kanada i en landskamp i Trelleborg.
Bild: EMIL LANGVAD INNERMITTF­ÄLT. Lisa Dahlkvist och Kosovare Asllani, här i mitten, bildar innermittf­ält när Sverige på torsdagen möter Kanada i en landskamp i Trelleborg.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden