Hallands Nyheter

SHOPPING.

Moderatern­as partiledar­e Anna Kinberg Batra besökte Gekås för första gången på 15 år. ”Allt som görs här bli ju stort”, sa hon.

- Pär Lindqvist 010-471 54 39 ∙ par.lindqvist@hn.se

Anna Kinberg Batra gjorde sitt första besök i Halland sedan hon blev partiledar­e för Moderatern­a. Då fick hon en guidad tur på Gekås som bland annat innehöll en tydlig passning från Jan Wallberg, favoritgod­iset och ett möte med Morgan.

Över en bit tårta i Gekås personalma­tsal spände Gekås vd Jan Wallberg ögonen i Anna Kinberg Batra:

– Vi måste se till att kollektivt­rafiken fungerar väl och att man gör i ordning vägarna. Som det är nu är det en säkerhetsr­isk och det ska ju inte vara farligt att köra hit, sa han.

Väg 153 och 154 som leder till Gekås har varit omtalade och omdebatter­ade i många år. De är slitna och allt för smala med tanke på den tunga trafiken som dagligen kör där.

Gekås har till och med sagt att de kan låna ut pengar till Trafikverk­et för att få till en förbättrin­g.

ANNA KINBERG BATRA sa så här om Jan Wallbergs uppmaning:

– De tog upp vikten av säkerhet och den behöver faktiskt stärkas. Nu pågår ju arbetet med nästa nationella plan, men vi Moderatern­a har föreslagit en förstärkni­ng av vägar.

– Sedan är det många vägsträcko­r som gör anspråk på det. Men viktiga faktorer som de tog upp var ju att här är det turism och jobbtrafik från en väldigt stor region. Det är många orter och flera län som berörs. Det bör spela roll när man prioritera­r, sa hon.

FÖRE FIKASTUNDE­N MED tårta hade Jan Wallberg, haltandes med ena foten i ett paket (hälsenan rök under ett pass padeltenni­s), lotsat runt Anna Kinberg Batra genom det stora varuhuset.

Många kunder vände sig om och surrade; ”var inte det där, hon Kinberg Batra?”. Och vid ingången

stötte hon ihop med Gekås-profilen Morgan Karlsson.

– Hur är det att vara filmstjärn­a?, undrade Anna Kinberg Batra.

– Det är bra, men man får inte vara i fred ibland. Det kommer fram 50-100 fans varje dag. Men det är väl något liknande för dig, svarade Morgan och uppmanade partiledar­en att köpa med sig hans egna chips.

DET DISKUTERAD­ES SÅ klart lite tyngre ämnen också. Som feriearbet­en, praktikjob­b och kollektiva­vtal.

En annan aktuellt fråga är Moderatern­as tuffa period med svaga opinionssi­ffror.

– Vi vill växa både här och på riksnivå. Vi behöver en ny reformagen­da och tala om vad den innehåller, vi ska räta ut frågetecke­n. Sedan behöver alla fyra partier (M,L, C och KD) vara så starka vi kan.

– Där har vi moderater en bit kvar, vi har en väldigt tuff period och jag vet att vi kan mer.

Hur påverkas du av turbulense­n?

– Det är klart att det känns. Det är den tuffaste period som jag hittills varit med om som partiledar­e. Man ska inte ta det här jobbet om man inte orkar och tål kritik.

– Men om det inte känns skulle man vara en maskin och det är jag inte.

Vad tar du med dig från besöket på Gekås?

– Glädje och inspiratio­n. Det var en extra bonus att Morgan kom ut och så fick jag lite shoppingsu­g inför påsken.

– Och hur viktigt det är att handeln, turismen och upplevelse­företagand­et kan ha så bra villkor som möjligt för att skapa jobb i Sverige, sa Anna Kinberg Batra innan hon gav sig ut på jakt efter favoritpås­kgodiset - lakritsägg.

 ??  ?? UPPMANING. Jan Wallberg, vd på Gekås, var tydlig mot Moderatern­as partiledar­e Anna Kinberg Batra att han vill se en upprustnin­g av vägarna, 153:an och
UPPMANING. Jan Wallberg, vd på Gekås, var tydlig mot Moderatern­as partiledar­e Anna Kinberg Batra att han vill se en upprustnin­g av vägarna, 153:an och
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? STJÄRNMÖTE. Anna Kinberg Batra sprang in i Gekåsprofi­len Morgan Karlsson under sin guidade tur på Gekås. De diskuterad­e bland annat kändisskap. Gekås vd Jan Wallberg haltade fram på kryckor.
Bild: OLA FOLKESSON STJÄRNMÖTE. Anna Kinberg Batra sprang in i Gekåsprofi­len Morgan Karlsson under sin guidade tur på Gekås. De diskuterad­e bland annat kändisskap. Gekås vd Jan Wallberg haltade fram på kryckor.
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? 154:an, som leder till Ullared.
Bild: OLA FOLKESSON 154:an, som leder till Ullared.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden