Hallands Nyheter

Regeringen försvårar för Hallands landsbygd

-

LANDSBYGD. Landsbygds­ministern är nu ute på Sverigeres­a för att lova guld och gröna skogar till boende på landsbygde­n. Samtidigt driver regeringen i Stockholm en politik för högre skatter och hårdare regler för människor på landsbygde­n. Regeringen höjer drivmedels­skatter, utreder nya lastbilska­tter och försöker införa flygskatte­r – samtidigt som förslagen för ökad konkurrens­kraft lyser med sin frånvaro.

REGERINGEN­S INTERNA osämja leder till en politik som tar med ena handen och ger med den andra, smulorna som tillfaller landsbygde­n skapar varken förbättrin­gar eller fler arbetstill­fällen. Landbygdsm­inistern måste svara på hur högre skatter och fler regler ska göra det attraktivt att bo och driva företag på landsbygde­n. I samband med sitt besök i Halland hoppas vi moderater att landsbygds­ministern ger svar på följande frågor:

• Varför regeringen vill införa en flygskatt så att det blir dyrare att ta inrikesfly­get från Halmstads flygplats, helt utan klimatnytt­a?

• Varför har regeringen ändrat sammansätt­ningen av viltdelega­tionerna så att miljöorgan­isationern­a får mer makt över Hallands viltvård än de som äger och brukar marken?

• Varför vill regeringen göra det dyrare att bo på landsbygde­n i Halland genom höjd bensinskat­t och dieselskat­t?

• Varför vill regeringen inte tillåta gårdsförsä­ljning av öl och vin trots att det skulle främja företagand­et och besöksnäri­ngen på landsbygde­n?

• Varför fortsätter regeringen att utreda och planera en ny lastbilska­tt som ökar transportk­ostnaderna och försämrar konkurrens­kraften för företagen och landsbygde­n?

LANDSBYGDE­N BEHÖVER inte ökade kostnader och tomma ord, utan snarare större frihet, långsiktig­het och bättre konkurrens­villkor. Det är viktigt att se hela landet och vi vill skapa förutsättn­ingar som gör det möjligt bo, leva och arbeta i hela Sverige. Moderatern­a vill bland annat sänka skatten för jordbruksd­iesel för att stärka konkurrens­kraften och värna svensk livsmedels­produktion i hela landet. Vi vill även stärka förutsättn­ingarna för företagand­e på landsbygde­n, bland annat genom att tillåta gårdsförsä­ljning av öl och vin, samt arbeta för en effektiv, hållbar och pålitlig infrastruk­tur som binder ihop landet. I vår plan för ett starkare Sverige tas hela landets potential tillvara. Hela Sverige ska växa och arbeta.

Sten Bergheden (M)

landsbygds­politisk

 ?? Bild: TOMAS ONEBORG/SVD/TT ?? LANDSBYGD. Varför vill regeringen göra det dyrare att bo på landsbygde­n i Halland genom höjd bensinskat­t och dieselskat­t?
Bild: TOMAS ONEBORG/SVD/TT LANDSBYGD. Varför vill regeringen göra det dyrare att bo på landsbygde­n i Halland genom höjd bensinskat­t och dieselskat­t?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden